Zabava

NAJLJEPŠA SJEĆANJA I ANEGDOTE Šabanov prijatelj iz djetinjstva prepričao njihove DANE U KAFANI

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, a do ovog stravičnog događaja je došlo kada se automobil marke “mazda” zakucao sa automobilom u kojem se nalazio pjevač zajedno sa svojm kumom.

NAJLJEPŠA SJEĆANJA I ANEGDOTE Šabanov prijatelj iz djetinjstva prepričao njihove DANE U KAFANI
Foto: Đorđe Kojadinović/RAS Srbija

Porodica Šabana Šaulića oglasila se nakon stravične nesreće zajedničkim saopštenjem u kojem su satkali svu bol koju u ovim trenucima osjećaju.

U Ulici Avde Karabegovića u Šapcu, gdje se nalazi rodna kuća Šabana Šaulića, mještani su u nevjerici zbog pogibije legendarnog pjevača. Šaban je u rodni kraj rijetko dolazio nakon smrti svoje majke, a njegove komšije ne žele da vjeruju da je vijest o pogibiji njihovog Šabana istinita.

Pročitajte još

-Zar da ode najbolji? Možda nije dobro prenijeto, pa i ranije su javljali da je umro, te ovo, te ono.. Daj Bože da je i sad tako kaže za “Informer” jedna od komšinica dok pokazuje kuću koju je Šaulić uredio za pokojnu majku na mjestu gdje je bila stara u kojoj je rođen.

U naselju u Šapcu poznatom kao Mala živi još nekoliko njegovih rođaka, ali je Šaban rijetko dolazio od smrti najbližih, majke i ujaka. Jedan od njegovih dobrih drugova iz djetinjstva Juso Dervišević – Lule, vlasnik sportske kladionice udaljene stotinak metara, potresen je viješću o smrti prijatelja.

-Odrasli smo zajedno, igrali fudbal, družili se, posjećivali kafane. Tada su u Mali radile tri čuvene kafane “Kod Lile”, “Kod Ribice” i “Kod Ikaša” koju je držao moj otac i gdje smo često dočekivali zore. Nije imao ni petnaest godina kada je znao uzeti mikrofon i zapjevati, a tad se već vidjelo da će postati veliki pjevač- kaže Dervišević za “Informer”

-Kasnije se odselio, ali smo ostali u kontaktu i viđali se kad god je dolazio u posjetu majci, pa i poslije, kada je umrla. Grdio sam ga što ne navraća češće. Mnogo smo lijepih trenutaka proveli zajedno u djetinjstvu, a i kasnije, kad smo se zamomčili. Znali smo po dva dana da ne izađemo iz kafane. Bio je dobar čovjek i prijatelj. Ljudi sa kojima sam proveo mladost odlaze iznenada jedan po jedan- ispričao je jedan od komšija za pomenuti list.

Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Bio je pjevač, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak “kralj narodne muzike”.

Snimio je na stotine pjesama, a prošle godine velikim koncertom u beogradskoj “Štark Areni” proslavio 50 godina karijere. Niko nije ni slutio da će u tragičnoj nesreći poginuti. Šaban će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.