Društvo

"Najljepši svadbeni poklon" Vesna izgovorila sudbonosno "da", pa doživjela scenu koju nikada neće zaboraviti (VIDEO, FOTO)

Vesna Miličić iz Užica 6. avgust 2023. godine pamtiće kao najsrećniji dan u životu, u kom se sa suprugom zaklela na vječnu ljubav i dan u kom je položila jedna od najtežih ispita - ispit ljudskosti.

Mlada baca bidermajer
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Nakon što su muž i ona izgovorili sudbonosno “da”, izašli su ispred zgrade opštine, a tamo ih je dočekao najljepši prizor dječica kojima je ona koreograf u KUD Sevojno, spremili su izvedbu samo za nju, kao svadbeni poklon.

Okupljena rodbina, poznanici, roditelji djece koju Vesna trenira, svi su sa suzama u očima posmatrali ovaj čarobni prizor. Mališani su igrali, ujednačeno, ritmom koji je Vesna nazvala zajedništvom.

– Iznenađenje su mi priredili nakon opštinskog vjenčanja, ispred zgrade opštine. Bilo je mnogo okupljenog svijeta koji su čekali izlazak nas mladenaca, kako bi djeca otpočela sa svojim nastupom koji su mi pripremili – kaže Vesna Miličić.

Dobro poznata muzika i suze radosnice

– Kako smo zakoračili na stepenice, počela je meni poznata muzika i izvedba koreografije moje dječice koju treniram. Zaigrali su prvo bugarsko-leskovačko kolo, a onda Užičanku, na platou i to ovaj put samo za mene. Osjećaj je bio nevjerovatan, ni na kraj pameti mi nije bilo da mi mogu pripremiti tako nešto. Obuzeli su me neopisivi radost i ponos, a mojoj sreći nije bilo kraja – prisjeća se sagovornica tog magičnog trenutka koji će pamtiti cijelog života.

Djeca sa mladom
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Smijenjivali su se osmijesi i suze radosnice, a euforija pomiješana sa muzikom odzvanjala je platoom koji je tog avgusta postao stecište zahvalnosti i ljubavi.

– Imala sam potrebu da ih sve izgrlim i izljubim, što sam i uradila. Bila sam preponosna na činjenicu da su sve čemu sam ih do sada učila prikazali u toj izvedbi koja je bila poklon za mene. Tako složni, nasmijani, igrajući svi kao jedan. To nije više bila samo igra, to je bilo zajedništvo i emocija koju su oni donijeli. To ne može da se prepriča – objasnila je novopečena mlada.

Ljubav, posvećenost i podrška na djelu

Vesna, inače koreografkinja KUD Sevojno, na djelu je demonstrirala šta znači posvećenost u radu sa djecom, bezuslovna ljubav i podrška najmlađima. Upitana je da li bi ovaj performans svojih igrača mogla nazvati svojom ličnom krunom, a ona odgovara:

Djeca grle mladu
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Definitivno mogu reći da je taj momenat bio kruna mog dosadašnjeg rada i truda u toj sferi, kruna mene kao čovjeka koji prije svega.

“Igrati sa svojom dječicom na svadbi – nestvarno”

Mlada se nakon nekoliko desetina sekundi oduševljenosti, suza i smijeha priključila, pa možemo reći, svom kolu. Podigla je malo vjenčanicu i zaigrala sa svojim polaznicima uz taktove užičkog kola.

Pročitajte još

– Igrati sa svojom dječicom iz KUD na sopstvenoj svadbi je zaista nestvaran, neponovljiv i osjećaj vrijedan svakog divljenja i oduševljenja i kao takav će zauvijek ostati urezan u mom sjećanju kao najljepše iznenađenje koje mi je na naš, poseban, dan moglo biti pripremljeno – rekla je Vesna, piše Blic.

Suprug oduševljen

– Suprug je bio zatečen i oduševljen. Zamislite muškarca koji tek što je izgovorio sudbonosno “da”, po odlasku od matičara, doživljava takav spektakl. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su bili inicijatori, učestvovali i na bilo koji način podržali dječicu u ovoj izvedbi, jer su time učinili nešto zaista vrijedno pamćenja što treba svima da posluži kao najljepši primjer – zaključila je naš razgovor Vesna Miličić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije