Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Najstariji Srbin koji je POBIJEDIO VIRUS otpušten kući: I ljekari se dive KAKO SAM SE OPORAVIO

Društvo
Autor:

Foto: Dušan Petrović/Privatna arhiva

Dušan Petrović koji ima 81 godinu iz Valjeva pobijedio je korona virus. On je najstariji građanin Srbije koji je uspio da se iz KBC „Dragiša Mišović” vrati zdrav poslije zaraze virusom korona.

Petrović je 16 dana bio liječen u bolnici, a prije dva dana je zajedno sa dvojicom Valjevaca pušten kući nakon što je ustanovljeno da je potpuno izliječen. Naravno, presrećan je što je uspio da pobijedi virus korona i što je ponovo kod kuće.

– I ljekari se dive kako sam se držao i kako sam se tako brzo oporavio. Ja sam jedno dva-tri dana osjećao malaksalost i 14. marta sam primljen u bolnicu u Valjevu, a narednog dana sam prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Od 19. marta sam u KBC „Dragiša Mišović“. Od 24. marta nisam primao nikakvu terapiju, bio sam dobro. Vjerujte mi da ne znam kako sam se zarazio, dosta sam šetao gradom i onda sam osjetio malaksalost – prisjetio se Petrović za Kurir.

Srećom, niko drugi iz porodice Dušana Petrovića nije imao simptome ovog virusa koji pravi probleme cijelom svijetu.

– Djeca i unuci su se uplašili za mene, oni su svi dobro, hvala Bogu. Kad sam saznao da sam pozitivan, uplašio sam se s obzirom na moje godine, kako i ne bih. Bio sam pribran i svjestan da može da se desi i jedno i drugo. Meni je 81 godina i moglo je biti i jedno i drugo – ispričao je najstariji Srbin koji je pobijedio koronu.

Ovaj deka se podsjetio i prvih simptoma koje je imao, a koji su, ispostaviće se kasnije, bili i simptomi korone.

– Od simptoma sam imao malaksalost, zaboravnost, nekoliko dana nisam znao ni gdje sam, ni koji je dan, ali se to popravilo. Inače, nisam imao hronična oboljenja, starački. Bio sam zdrav. Nisam bio na respiratoru, pet dana sam bio na kiseoniku, ali se nisam predao, borio sam se, svi ljekari su se čudili kako sam se brzo oporavio.

Petrović navodi i da je KBC „Dragiša Mišović“ vrhunska ustanova, a osoblje za desetku.

– Svi su srećni što sam se oporavio. Presrećan sam i ja, noćima u bolnici nisam mogao da spavam, sada sam se konačno naspavao, juče sam se probudio u pola 12 – naveo je Petrović.

“I uspio sam, farbaćemo jaja!”

Dušan Petrović je istakao da se tokom boravka u bolnici našalio sa sinom povodom predstojećeg Vaskrsa.

– Sin me je upitao da li ću se vratiti iz bolnice za farbanje jaja, ja sam mu rekao da ću pokušati, ali da je kritično. I uspio sam, farbaćemo jaja! Volim da se šalim sa djecom i unucima, baš smo povezani, ništa ne radim bez njihovog znanja – rekao je Petrović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO