Magazin

Namirnice koje možete koristiti u svrhu ljepote: Nanesite ih na lice i kosu za prirodan izgled i sjaj

Vašem licu, tijelu i kosi ponekad treba odmor od raznih mješavina preparata, a ovim sastojcima pružićete im veliko uživanje.

lice
FOTO: MARIOLAB/ YOUTUBE/ SCREENSHOT

Minimalna šminka, sjajna koža i prirodan izgled su glavni atributi koji će stajati  na čelu ovogodišnjih trendova.

Kako dobiti onaj divan prirodni izgled, ako ne izvlačenjem onog najljepšeg za našu kožu i kosu i dodijeliti mu mjesto u našoj rutini njege?

Ovo su namirnice kojima je mjesto u kuhinji, ali sigurno i na vašoj listi kozmetike.

1. Jaja za sjaj kose

Jaja imaju i  drugačiju ulogu osim što su glavna hrana za doručak. Vaša kosa se oslanja na vitamine kako bi zaista pokazala svoju ljepotu, ostala zdrava i zadržala svoj sjaj. Jaja su bogata vitaminima A, B, D i E, koji se uvlače u folikule i pomažu da vam kosa ostane blistava i zdravija.

2. Pranje lica limunom

Pročitajte još

Limun definitivno vlada vitaminom C, a to je šteta da se ne iskoristi! Kada se nanese na lice, limun je nevjerovatan za sprečavanje izbijanja i borbu protiv bakterija. Bogat je kolagenom, koji je odličan za borbu protiv bora, kao i generalnog čišćenja kože od bakterija. Prije nego što ga nanesete na lice, uvjerite se da nemate nikakvih otvorenih ranica, u suprotnom će se ovi savjeti pretvoriti u testove izdržljivosti.

3. Krastavci na očima, kao na filmu

Uprkos njegovoj popularnosti u filmovima i humorističkim serijama kada se prislanja na kapke, krastavac ima mnogo dobrih razloga da vam postane zvijezda noćne rutine. Ohlađeni krastavac obavlja jednostavan posao usporavanja protoka krvi kod oka, dok istovremeno polako dozvoljava koži da upije vlagu sa svoje površine. Raditi ovo svake noći je odličan način da se borite sa podočnjacima ili očima koje su natečene od alergija i romantičnih filmova.

Ove namirnice pomoći će vam da poboljšate kvalitet svoje rutine, ne uzimajući ništa zauzvrat, zato ne štedite na njima, prenosi Ona.rs.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije