Hronika

NAPAD U LAJKOVCU Oduzeli joj mlađeg brata, a ona socijalnu radnicu isprskala sonom kiselinom

Radnicu Centra za socijalni rad u Lajkovcu Lj. P. (61) napala je danas njena 43-godišnja sugrađanka, polivši je po licu tečnošću za koju se sumnja da je sona kiselina

NAPAD U LAJKOVCU Oduzeli joj mlađeg brata, a ona socijalnu radnicu isprskala sonom kiselinom
FOTO: NEMANJA JOVANOVIĆ/RAS SRBIJA

Kako saznaje Blic Lj. P., socijalna radnica Centra, napadnuta je ispred te ustanove u popodnevnim časovima kada ju je, presrela 43-godišnja Lajkovčanka koja ju je najprije verbalno napala, a potom je po licu isprskala nepoznatom tečnošću.

Nakon toga, ona je pobjegla sa lica mjesta, a pošto je Lj. P. poznat njen identitet, policija nakon prijave za napad, traga za 43-godišnjom ženom.

Socijalnoj radnici pomoć je ukazana u lajkovačkom Domu zdravlja, ali je zbog prirode povreda na licu nastalih, kako se sumnja sonom kiselinom, upućena u bolnicu u Valjevu gdje će biti utvrđen stepen povreda i poreklo tečnosti.

– Pretpostavlja se da je motiv napada revolt Lajkovčanke, s obzirom da je Centar za socijalni rad, u slučaju koji vodi povređena Lj. P, nedavno donio odluku da njenog desetak godina mlađeg brata smjesti u ustanovu socijalne zaštite, s obzirom da je utvrđeno da sestra nije sposobna da se stara o njemu – kažu izvori Blica.

Pored policije, o napadu na socijalnu radnicu obavješteni su resorno ministarstvo i direktor Međuopštinskog Centra za socijalni rad u Ljigu, u čijem sastavu funkcioniše odeljenje u Lajkovcu.