Banjaluka

Naselje Borik uskoro u novom ruhu: Počeli pripremni radovi za izgradnju KRUŽNOG TOKA kod "Kampusa" u Banjaluci

Počeli su pripremni radovi za izgradnju nove kružne raskrsnice kod „Kampusa“, tačnije rekonstrukciju raskrsnice na Bulevaru srpske vojske i Aleje Svetog Save.

Naselje Borik uskoro u novom ruhu: Počeli pripremni radovi za izgradnju KRUŽNOG TOKA kod "Kampusa" u Banjaluci
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

U okviru pripreme za početak radova, sa te lokacije sva stabla koja je moguće da se presade, biće presađena na drugu lokaciju, a samo nekoliko njih koja zbog starosti, zdravstvenog stanja ili drugih razloga nije moguće presaditi, biće uklonjeno.

Uz ovaj kružni tok, u toku je i izgradnja kružnog toka kod pekare “Bakal” u Rosuljama, dok će kružno odvijanje saobraćaja biti uspostavljeno i na drugim važnim saobraćajnim čvorištima u gradu, i to kod “Audi” servisa u Boriku, te na spoju naselja Paprikovac, Petrićevac, Nova Varoš i Rosulje.

Pročitajte još

Podsjećamo, Banjaluka je nedavno dobila najveću kružnu raskrsnicu kod „Ekvatora“, kao i na ukrštanju Kninske ulice i Bulevara cara Dušana, zatim kod mosta „Venecija“, a u posljednje dvije godine izgrađene su i kružne raskrsnice u neposrednoj blizini sportske arene u Parku „Mladen Stojanović“, kružna raskrsnica koja povezuje ulice Jovana Dučića i Prvog krajiškog korpusa, te montažni kružni tok između Ulice cara Lazara i Bulevara vojvode Stepe Stepanovića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu