Banjaluka

KOREKCIJE U SAOBRAĆAJU Od 7. do 9. marta formiraće se 2 izlazne trake za isključenje iz kružnog toka prema Gimnaziji

Nakon uspješne implementacije jednosmjernog režima saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića i Vidovdanskoj, uočeno je da je u cilju povećanja protoka automobila neophodno izvršiti određene korekcije na kružnom toku saobraćaja kod „Ekvatora“ u Banjaluci.

grb Grada Banjaluka na kružnom toku
FOTO: DRAŠKO STANIVUKOVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve pojasnili su da s obzirom na to da su u toku izrade projekta, nije bilo moguće sagledati sve potencijalne konfliktne tačke budućeg kružnog toka, projektant je predvidio mogućnost da se nakon eksperimentalnog perioda eksploatacije i uočenih kritičnih tačaka izvrše određene korekcije saobraćajnog rješenja.

– Korekcije su minimalne i odnose se na formiranje dvije izlazne saobraćajne trake za isključenje iz kružnog toka prema Gimnaziji, u najvećoj mjeri korekcijom horizontalne signalizacije – izjavili su iz Odjeljenja za saobraćaja i puteve.

Pročitajte još

Navode da je s tim u vezi planirano da se predmetni radovi izvedu u periodu od 7. do 9. marta, pri čemu neće dolaziti do obustave niti otežanog odvijanja saobraćaja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu