Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nasilje bez granica

Kolumne
Autor:

Foto: RAS arhiva

Sama informacija da je neko u po dana u centru grada i pred velikom brojem djece brutalno pretučen ledi krv u žilama.

Kakvo smo postali društvo, kada više nije bezbjedno ni sa djecom otići na igralište, jer ne znamo kakav manijak se tu može pojaviti.

Dokaz ovome je i napad na načelnika Civilne zaštite u Tesliću, Dulu Borića, kojeg su napadači pretukli pred njegovim sinom.

Napadače nije bilo briga ni da li će ih neko vidjeti i da li će neko pokušati da ih spriječi u tome.

Oni su došli s namjerom da Boriću razbiju glavu i pošalju mu poruku, nisu se libili ni toga što je čovjek sa djecom u parku. Prišli su mu, pretukli ga i pobjegli.

Policija je brzo reagovala, ali džaba – oni su očigledno imali dobro razrađen plan za bijeg.

Nije ovo ni prvi put da se nešto ovako desi u Tesliću. Prije svega par mjeseci, takođe po danu, u centru Teslića napadnut je bivši ministar zdravlja u Vladi RS Dragan Bogdanić.

Čitajući stupce crne hronike o tome da napadači više ne biraju ni mjesto ni vrijeme napada, dođe nam svima da se zabrinemo i zapitamo šta je sljedeće što nas očekuje.

Da li će roditelji morati biti na oprezu i kada djecu vode u školu i vrtić?

Međutim, ni to nije sve što brine javnost u zadnje vrijeme.

Banalna situacija koja se desila u Banjaluci na suđenju bivšem ministru policije pokazuje nam i u kakvom je stanju pravosuđe u Bosni i Hercegovini.

Na jednom tako bitnom i jakom suđenju, neko zaboravi da uključi uređaj za snimanje suđenja. Da bude još gore, u sudu kažu da je to “slučajna tehnička greška” i da niko nije odgovoran za nju.

Šta da onda očekujemo ako uhvate ove nasilnike? Možda sudija zaboravi da dođe ili zaboravi da im izrekne presudu?!

Svaki put kad pomislimo da nas pravosuđe ne može nečim novim iznenaditi, oni nas demantuju i pokažu da imaju još pokojeg keca u rukavu za novu glupost.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO