Hronika

NASILNIKU PRIJETE DVE GODINE ROBIJE Tužilaštvo ulaže žalbu sudu, ponovo traži da se bivšem košarkašu ODREDI PRITVOR

Miladinu Kovačeviću, osumnjičenom da je 16. septembra ugrozio sigurnost, ali i zlostavljao i mučio djevojku T.T. (26) u centru Beograda, prijete dvije godine zatvora zbog ovih djela.

NASILNIKU PRIJETE DVE GODINE ROBIJE Tužilaštvo ulaže žalbu sudu, ponovo traži da se bivšem košarkašu ODREDI PRITVOR
FOTO: RAS SRBIJA

Uprkos činjenici da je bivši košarkaš osuđivan zbog nasilja koja je činio ranije, te i da je djevojka koja je bila u emotivnoj vezi sa njim pretrpela ozbiljan strah, Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je prijedlog tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Zbog ove odluke, kako saznaje Blic, Prvo osnovno tužilaštvo koje je pokrenulo istragu radi dokazivanja navoda T.T. uložiće žalbu sudu i ponovo tražiti da se Kovačeviću odredi pritvor.

Prema našim saznanjima, tužilaštvo će žalbu uložiti zbog činjenice da je Kovačević već osuđivan, ali i izjave oštećene djevojke koja je prilikom podnošenja prijave navela “da je uplašena i u strahu”.

Podsjećanja radi, Kovačević je prije dva dana saslušan u prostorijama Prvog osnovnog tužilaštva gdje je negirao da je 16. septembra uveče uputio prijetnje T.T. i povrijedio je. On je na saslušanju opisao kako se devojka ponašala i šta se sve događalo, međutim, odbio je da odgovara na pitanja zamjenika javnog tužioca. Nakon saslušanja, po odluci suda, on je pušten da se brani sa slobode.

Kako je Blic pisao, T.T. prijavila je prije nekoliko dana Kovačevića da ju je napao, oteo joj torbicu i mobilni telefon, a nakon toga pobjegao s lica mjesta.

Njih dvoje su, prema saznanjima Blica, bili u kratkoj vezi, a ona je u srijedu prijavila da ju je Kovačević maltretirao, ali nije zahtjevala ljekarsku pomoć. U Prvom osnovnom tužilaštvu kazali su da su pripadnici PS Savski venac istog dana o tome obavestili dežurnog zamjenika tužioca.

FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

Tužilaštvo je potom naložilo prikupljanje obaveštenja od oštećene djevojke, provjeru postojanja i uzimanje snimka bezbjednosnih kamera sa mjesta događaja, kao i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i to da se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti. Kako Kovačević dva dana nije bio dostupan organima gonjenja, tužilaštvo je naložilo policiji da za njim raspiše potragu, što je i učinjeno. Nekoliko sati kasnije, Kovačević se sam pojavio u stanici policije.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je juče da je slučaj Miladina Kovačevića policijski rešen.

– Oštećena je 16. septembra pozvala 192, Kovačevića nismo zatekli na licu mjesta, uzeta je njena izjava. Za njim je raspisana potraga, a 17. smo došli u posjed video-zapisa ovog krivčnog djela. On se predao i njemu je već 18. septembra određeno policijsko zadržavanje, a sudija je doneo odluku da se brani sa slobode – naveo je Rebić.

Određena mjera zabrane prilaska

Iako je Prvi osnovni sud odbio predlog da se Kovačeviću odredi pritvor, postupajući sudija donio je rješenje kojim je odredio mjeru u odnosu na bivšeg košarkaša i njegovu djevojku.

– Sud mu je odredio mjeru zabrane prilaska i komuniciranja sa T.T. i njenom rođakom, koja je bila svedok incidenta – izjavila je portparolka suda Bojana Stanković.