Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nastavak gradnje Istočnog tranzita: Srušena svlačionica FK Naprijed (FOTO)

Banjaluka
Autor:

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Zbog nastavka gradnje Istočnog tranzita srušene su stare svlačionice i dio ograde stadiona fudbalskog kluba Naprijed.

– U dogovoru sa gradonacelnikom Igorom Radojičićem Naprijed ce poslije 40 godina dobiti nove službene prostorije. Iduće godine u budžetu grada biće planirana sredstva za izgradnju novih  prostorija kluba. Svi se iskreno radujemo izgradnji Istočnog tranzita – rekao je predsjednik kluba Čedo Ševarika.

Izgradnja nove dionice Istočnog tranzita, vrijedne 1,5 miliona KM, započela je početkom aprila.

Banjaluka bi, tako, više od tri decenije od začetka ovog projekta trebala dobiti novu obilaznicu, koja bi trebala znatno rastereti saobraćaj u ovom dijelu grada.

U godinama iza nas, projekt je bio blokiran zbog neriješenih imovinsko – pravnih odnosa, a posao je nastavljen prošle godine, izgradnjom dionice prema  Krfskoj ulici. U nastavku je predviđena izgradnja nedostajućih 285 metara, na potezu od pravoslavne crkve do stadiona FK Naprijed.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Izvođač radova, je preduzeće “Kozaraputevi” koje je dužno da ovu dionicu izgradi za 180 dana.

Za Banjuluku, gradnja ove dionice Istočnog tranzita je od izuzetne važnosti, ne samo što će u budućnosti znatno rasteretiti saobraćaj, nego i što je riječ o spoju Zapadnog i Istočnog tranzita preko novog mosta koji je izgrađen na lokaciji Zelenog mosta.

Na taj način napraviće se obilaznica oko grada, odnosno dio saobraćaja iz pravca Mrkonjić Grada prema Čelincu i Kotor Varošu preusmjeriće se preko navedene saobraćajnice, čime će se izbjeći saobraćanje vozila kroz uže gradsko jezgro.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO