Politika

Nastavak polemike Borenovića i Nešića: Ko je treći ljiljan, a ko je išao kod Izetbegovića da dogovara vlast nakon izbora

Nakon jučerašnjeg saopštenja za javnost Nenada Nešića u kome proziva Branislava Borenovića, predsjednik PDP napisao je na Tviteru: „Javio se treći ljiljan! Direktno po nalogu šefova Bakira i Mileta“.

Nastavak polemike Borenovića i Nešića: Ko je treći ljiljan, a  ko je išao kod Izetbegovića da dogovara vlast nakon izbora
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To je bio povod za današnje novo saopštenje Nešića, koji je Borenovićev odgovor nazvao “niskim i primitivnim”.

– I to od čovjeka koji je dva dana pred izbore u Prijedoru dijelio ideje sa Bakirom Izetbegovićem i Mirkom Šarovićem u TV emisiji koja je Dodiku poklonila Prijedor – kaže Nešić, sve uz porukju: „Dragi Brano, saberi se čovječe jer zna Srpska“!

Nešić još zaključuje da se „ozbiljni lideri ozbiljno bave politikom“.

– Zar za tolike godine ama baš ništa nisi naučio od Mladena Ivanića? Lidera ne čine pljuvačne žlijezde nego znanje, umijeće, razumijevanje političkih procesa i sposobnost kreiranja političkih vizija i ciljeva. Ali tebi je sve to strano, zato si lažni lider i kralj kompenzacije. Dragi kompenzacioni prijatelju, podsjetiću te, nije Nenad Nešić srušio Vladu SDS da bi ustoličio Dodika za premijera i on bio njegov ministar. To ste uradili ti i PDP, zajedno sa SDA, da bi ti bio Dodikov ministar. I ko je onda ljiljan, Brano – pita Nešić.

Borenovića, takođe, pita „nije valjda da o Mladenu Ivaniću misli da je izdajnik i Bakirovac, kao što govori i Milorad Dodik, samo zato što su za njega glasali i Bošnjaci!?“

– Za razliku od tebe, ja ne mislim da je Ivanić ”ljiljan” i mislim da je bio dobar član Predsjedništva BiH. Vidiš prijatelju, Bošnjaci su glasali za Ivanića kao člana Predsjedništva. Poslanici SDA su 2010. godine podržali Ivanića i za delegata u Domu naroda. Četiri godine kasnije, podržali su Dušanku Majkić. Birali su i vas iz PDP, kao i ove iz SNSD, samo nas iz DNS nikada nisu birali! – saopštio je Nešić.

Potom se vratio opozivu načelnika opštine Bratunac, što je i bio izvorni povod za polemiku.

– Zar vi iz PDP niste beskompromisni borci protiv kriminala i korupcije? Znaš li neupućeni lideru kolika je šteta nanijeta budžetu opštine jer se iz njega plaćaju odštete za nezakonite smjene i premještaje zaposlenik, mahom naklonjenih SDS? Da li te doktorica informisala o nezakonitoj gradnji, nepotizmu, zloupotrebama regulacionih planova? Znaš li kako na opštinskom zemljištu i pod kojim uslovima niču privatne solarne elektrane? Misliš li da sve to treba tolerisati Srđanu Rankiću da bi ”tvoja” doktorica upravljala Domom zdravlja? Zar glas 3.000 Srba u Bratuncu, među kojima gotovo da nema onog koji nije osjetio zločine Nasera Orića, za tebe nisu Srbi? Srami se! – kaže Nešić.

Pročitajte još

Za „dragog prijatelja“ koji je „vječito na kompenzacionim listama“, kaže da mu je „žao što je krenuo nisko“.

-Ja neću padati na tvoj nivo, ali ću ti odgovoriti istinom. Da li direktore iz DNS ili one iz PDP čuva SDA iako im je mandat davno istekao? Ko je išao kod Bakira Izetbegovića da dogovara vlast nakon izbora? Ti ili ja? Da li sam ja tebe ili ti mene pitao hoću li poslanik DNS biti peti poslanik nakon oktobra, da formiramo Savjet ministara sa SDA? Ko je sa Bakirom dogovarao vlast SDS, PDP i SDA? Ti ili ja? Ko nije htio ili smio pokrenuti inicijativu za smjenu Bisere Turković? Ko tri godine nije nijednu kritiku izrekao na račun SDA? Vi iz ostatka opozicije ili ja – zaključuje Nešić.

Prihvati notifikacije