Biznis

Nastavlja sa otpuštanjima: Gugl ukida stotine radnih mjesta

Kompanija Gugl ukida stotine radnih mjesta u svojoj globalnoj organizaciji kao dio šireg ograničavanja zapošljavanja u toj kompaniji u nekoliko narednih kvartala.

Nastavlja sa otpuštanjima: Gugl ukida stotine radnih mjesta
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

Nažalost, moramo značajno da smanjimo veličinu organizacije za zapošljavanje – rekao je u srijedu u video poruci zaposlenima Brajan Ong potpredsednik za zapošljavanje kompanije Gugl, prenosi Seebiz, pozivajući se na CNBC.

Ong je naveo da to nije bila laka odluka, kao i da ne bi želio da ponovo ove godine razgovara o tome sa zaposlenima, ali da su otpuštanja neizbježna imajući u vidu nekoliko narednih kvartala, prenosi B92.

Alfabet je u januaru najavio da otpušta 12.000 radnika, što utiče na oko šest odsto zaposlenih sa punim radnim vremenom. Do otpuštanja je došlo u cijeloj kompaniji, uključujući organizaciju za zapošljavanje. Dok je Gugl od prošle godine u režimu smanjenja troškova, Alfabet je izvijestio o većem od očekivanog povećanju prihoda u drugom tromjesečju.

Pročitajte još

Ong je rekao da će zaposleni pogođeni posljednjim otpuštanjima zadržati pristup kancelarijama ove nedjelje, dok će još neko vrijeme imati pristup onlajn sistemima kompanije. Zaposleni su prethodno kritikovali kompaniju zbog naglog prekida pristupa onima koji su otpušteni u januaru.

Kompanija je saopštila da će nastaviti da ulaže u vrhunske inžinjerske i tehničke talente, dok će istovremeno značajno usporiti tempo ukupnog zapošljavanja. U skladu s tim smanjila se i potreba za regruterima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije