Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NE UMIRE SE OD KORONE, VEĆ OD NEBRIGE” Legendarna glumica se obrušila na ljekare

Svijet
Autor:

Foto: Rajko Ristić, Mladen Šurjanac/RAS Srbija

Voljena hrvatska glumica Mia Begović na Fejsbuku objavila je njeno iskustvo sa ljekarima Vinogradske bolnice.

Mia Begović izrazila je nezadovoljstvo ljekarima u bolnici jer su je pustili kući, iako je imala visok pritisak.

– Ne umire se od korone, već od nebrige, ako nemate dotičnu koronu. Ne znam da li bih se smijala ili plakala, a jesam kad sam došla kući u razrušen stan. Stidite se. Doktorka me je otpustila sa pritiskom 160 sa 108, a imam nizak pritisak 100 sa 50, bez da mi je ponovo izmjeren – napisala je Mia Begović.

Nakon objave na društvenoj mreži Fejsbuk u komentarima javio se veliki brolj ljudi koji su pružili podršku glumici i iskoristili su priliku da podjele svoja iskustva sa zdravstvenim radnicima.

U prvobitnoj objavi glumica je navela ime i preizme doktorke koja ju je pregledala.

– Duboko se klanjam prijateljima i prijateljicama medicinarima. Ali bezdušni i nedostojni, tog božanstvenog poziva, neka ostanu kod kuće  – napisala je Begović.

Posluhe objave glumice reagovala je Hrvatska ljekarska komora. Oni su poslali obavještenje medijima u kojem su naglasili da je doktorka tražila zaštitu od HLK zato što je njeno ime objavljeno na Fejsbuku glumice.

– Prema preliminarnim informacijama, pacijentkinji Begović je pružena odgovarajuća hitna medicinska pomoć u skladu sa svim pravilima struke. Naime, pacijentkinju je pregledala ljekarka, obavila je odgovarajuće pretrage i dala joj je terapiju i upute za daljnje postupanje. Hrvatska ljekarska komora stoga je primorana da reaguje na objavljene izjave Mije Begović koja je izrekla optužbe upitne utemeljenosti o postupanju ljekarke na hitnom bolničkom prijemu KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu. HLK će od načelnika bolnice, zatražiti službeni odgovor o ovom slučaju. HLK napominje da se u hitnoj bolničkoj službi, kao što se iz naziva može zaključiti, obavljaju samo nužne i hitne pretrage sa svrhom brze dijagnostike, kako bi se što ranije započelo sa liječenjem hitnih stanja – piše u saopštenju.

HLK je između ostalog pozvala na odgovornost u javnoj komunikaciji i iznošenju u javnosti privatne informacije o ljekarima.

– Odgovornost javnih osoba u ovakvim situacijama je, upravo zbog njihovog čestog prisustva u medijima kao i uticaja na stavove javnosti, veća od odgovornosti ostalih građana koji nisu javne osobe – zaključuju iz HLK, piše Žena Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO