Politika

„Ne želim da budem dio ni jedne stranke u vremenu koje slijedi“ Odbornik SDS u Loparama podnio ostavku zbog litijuma

Odbornik Srpske demokratske stranke u Skupštini opštine Lopare, advokat Milanko Tošić, vratio je mandat stranci zbog nezadovoljstva dešavanjima u toj opštini u vezi sa otvaranjem rudnika litijuma.

„Ne želim da budem dio ni jedne stranke u vremenu koje slijedi“ Odbornik SDS u Loparama podnio ostavku zbog litijuma
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ/OPŠTINA LOPARE

Ne želim da budem dio niti jedne političke stranke u vremenu koje slijedi. Na priču o litijumu mora da se stavi tačka odmah i da se da do znanja svima da je o izgradnji rudnika suludo i raspravljati, rekao je Tošić.

On smatra da je svaka priča o eventualnom referendumu kao i studijama izvodljivosti ili ekonomskoj opravdanosti obmana, paravan kojim bi se prikrila istina i označio početak projekta, koji znači kraj za, kako navodi, moju opštinu i moje sugrađane.

Pročitajte još

-Sudbina Lopara neće i ne može biti određena od strane potplaćenih stručnjaka i korporacija, naručenih studija, čiji je jedini cilj sticanje što većeg profita uz minimalna ulaganja – naglasio je Tošić.

-Svima koji su se odvažili i pomislili da ovo može proći, poručio bih da mi ne odlučujemo da li ćemo ići u bitku po tome kakva je sila koja nas napada, nego po tome koliku svetinju branimo. Ono što nam slijedi nije laka borba i da bismo sačuvali naš kraj potrebno je da se svi ujedinimo i svima jasno stavimo do znanja da Majevica, Lopare, kao i susjedne opštine nemaju alternativu – zaključio je sada već bivši odbornik SDS u skupštini Lopare, piše BN.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu