Gradovi

NEDJELJA (NE) PLODNOSTI U Udruženju „Beba više“ snimili film "Priča o muškom sterilitetu"

Ovogodišnju Nedjelju (ne) plodnosti aktivisti organizacije „Beba više“ iz Brčkog obilježavaju promocijom kratkog filma o muškom sterilitetu.

NEDJELJA (NE) PLODNOSTI U Udruženju „Beba više“ snimili film "Priča o muškom sterilitetu"
FOTO: UDRUŽENJE BEBA VIŠE/RAS SRBIJA
Foto: Udruženje Beba više/RAS Srbija
Foto: Udruženje Beba više/RAS Srbija

Ideju smo dobili na ovogodišnjem ESHRE kongresu koji je održan u Beču, kada smo i postali ravnopravni članovi evropske krovne organizacije „Fertility Europe“. Jednostavno, o problemu neplodnosti govore samo žene, iako ovaj problem podjednako pogađa muškarce. Cilj je bio da muškarci ispričaju kako se oni nose sa ovim sve češćim problemom kao i da skrenemo pažnju javnosti na problem neplodnosti sa kojim se susreće svaki šesti par u našoj zemlji ali i u cijeloj Evropi – rekao je medijima Željko Lazarević, predsjednik udruženja „Beba više“.

Milijana Simić, koodinator „Beba više“ i njihov predstavnik u organizaciji „Fertility Europe“ kaže da su ovaj projekat podržali njihovi  evropski partneri.

– Lično smatram da ćemo ovim videom podstaći mnoge muškarce koji se suočavaju sa neplodnošću, a ne mogu govoriti o tome ili ne žele da se liječe. Tokom realizacije ovog projekta pozvali smo najmanje 20 muškaraca za koje znamo da imaju problem ali je odgovor od svih bio skoro isti: Ne bih ja o tome javno. Najhrabriji su ipak stali pred kameru i ja im čestitam na tome, te ističem posebnu zahvalnost dugogodišnjem televizijskom snimatelju Srđanu Rakiti, koji je kao i bezbroj puta do sada, bio uz nas – rekla je Simićeva.

Ove godine Nedjelja (ne) plodnosti obilježava se od 4. do 10. novembra pod sloganom „Pričaj o plodnosti“.