Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PODIGLA SE PRAŠINA” Marić istakao da su tražili da objavi imena rukovodilaca koji vrše pritisak na radnike

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kontaktirali su me danas iz kabineta premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i tražili da objavimo imena rukovodilaca koji vrše pritisak na radnike u organima uprave i javnim službama da se dobrovoljno odreknu dijela plate za Fond solidarnost, kako bi ih mogli sankcionisati, poručio je večeras predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić.

Ovaj sindikat je ranije danas upozorio da imaju informacije da se na radnike vrši ovakav pritisak i da je to nedopustivo. Marić ističe da se nakon toga podigla velika prašina.

Po njegovim riječima, zaključak Vlade RS i poziv da se provede anketa među radnicima o spremnosti da pokažu solidarnost na ovaj način se zloupotrebljava, a radnicima daje odmah da potpišu izjavu da se dobrovoljno odriču pet, odnosno 10 odsto plate.

Sindikat je to ocijenio kao nedopustivo, te najavio da će kao odgovor na to objaviti imena svih rukovodilaca koji se tako ponesu u ovoj situaciji.

▶️ PODIGLA SE PRAŠINA oko pritisaka na radnike da moraju potpisati izjavu kojom se odriču dijela plate, stigao i poziv iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske‼️▶️ Poziv na solidarnost, pretvorio se u represiju nad radnicima ‼️▶️ "NO PASARAN" ukoliko se radnik dobrovoljno ne saglasi sa tim, niko nema pravo da vrši pritisak na radnike‼️#Budi_i_TI_dio_nas #OstaniKodKuće

Gepostet von Sindikat uprave Republike Srpske – Синдикат управе Републике Српске am Dienstag, 31. März 2020

– Ako se radnik dobrovoljno ne saglasi sa tim, niko nema pravo da vrši pritisak na radnike – ističe Marić.

Šta je sve rekao o tome i koja je poruka sindikata radnicima, pogledajte i u video poruci koju je Marić podijelio na društvenim mrežama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO