Svijet

Nema plate BEZ KOVID POTVRDE: Beroš najavio nove mjere u Hrvatskoj za zaposlene u zdravstvu i ustanovama socijalne zaštite

Zaključak Štaba civilne zaštite o obaveznoj kovid potvrdi ili negativnom testu za sve zaposlene u medicinskim i ustanovama socijalne zaštite u Hrvatskoj stupiće na snagu od ponedjeljka, 4. oktobra, potvrđeno je danas iz Ministarstva za socijalnu zaštitu.

Nema plate BEZ KOVID POTVRDE: Beroš najavio nove mjere u Hrvatskoj za zaposlene u zdravstvu i ustanovama socijalne zaštite
FOTO: 24SATA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Najprije je najavljeno da će kovid potvrde u medicinskim i ustanovama socijalne zaštiti biti obavezne od 1. oktobra.

U sistemu socijalne zaštite potvrde će morati da imaju svi zaposleni i posjetioci koji dolaze u posjetu štićenicima domova za stare.

Zaposleni koji odbijaju vakcinaciju neće moći da rade, a kako je ranije izjavio ministar zdravlja Vili Beroš to im neće biti ni plaćeno.

On je ranije ukazao i na problem zamjene onih koji ne budu mogli da rade zbog odbijanja da se vakcinišu ili testiraju, ali je izrazio nadu da će i to biti prevaziđeno.

Nevakcinisani zaposleni će morati da se testiraju dva puta sedmično i to će u početku biti o trošku države, a do kada odlučiće Nacionalni štab civilne zaštite.

Kovid potvrde ili negativan test moraće da imaju i svi koji ulaze u bolnički krug i oni koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prihvati notifikacije