Politika

Stevandić odgovorio na prijetnje iz Ambasade SAD u BiH „Neće oni određivati s kim ćemo razgovarati“

Republika Srpska je subjekt koji ima pravo da pozove na razgovore, a njen narod je suveren i niko drugi mu neće određivati koga će zvati i o čemu će razgovarati, izjavio je Srni predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Stevandić odgovorio na prijetnje iz Ambasade SAD u BiH „Neće oni određivati s kim ćemo razgovarati“
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Komentarišući objavu Ambasade SAD „da secesija ili „razdruživanje“ Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego znači kraj Srpske“, Stevandić je istakao da bi neko morao da se ozbiljno pozabavi sa vlastitim doprinosom širenju mržnje u BiH, nesloge, huškanjem na Srpsku i njene funkcionere, te otvaranjem privatnih ratova ambasadora sa funkcionerima Srpske.

Pročitajte još

– I da je to očigledno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je Srpska subjekt koji ima pravo da pozove na razgovore, a da smo mi suveren narod kojima neće niko drugi odrediti koga ćemo pozvati na razgovore i o čemu ćemo razgovarati. Ako misle da to mogu da urade drugim narodima, to je njihova stvar – poručio je Stevandić.

On je dodao da Srpskoj neće određivati ni nivo političke nezavisnosti niti način komunikacije sa drugim entitetom i drugim narodima u Srpskoj, jer za to nemaju mandat.

Vlada Republike Srpske će u narednih 30 dana kreirati sporazum koji će uputiti Federaciji BiH o mirnom razlazu u BiH, rekao je premijer Radovan Višković juče u Srebrenici nakon sjednice Vlade.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu