Politika

"NEOPHODNE IZMJENE IZBORNIH PRAVILA" Borenović poručio da se prijetnje penzionerima ne smiju ponoviti

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović sastao se danas sa novom šeficom Misije OEBS-a u BiH, ambasadorkom Ketlin Kavalek, te tokom sastanka istakao neophodnost izmjene izbornih pravila.

"NEOPHODNE IZMJENE IZBORNIH PRAVILA" Borenović poručio da se prijetnje penzionerima ne smiju ponoviti
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ako se to ne uradi svaki budući izborni proces će biti obesmišljen. Ne smije se više nikada desiti da se prijeti penzionerima da će ostati bez penzija, radnicima da će ostati bez posla i plata, a takođe se mora omogućiti i nepristrasno izvještavanje javnih medija, te sigurnost za sve građane. Sve to je navedeno i u izvještaju OEBS-ove Kancelarije za ljudska prava i demokratske institucije i treba biti ispoštovano – rekao je Borenović.

On je rekao da je potrebno da se svi politički faktori uključe, da bi donijeli Izborni zakon koji će biti stvarni odraz demokratije.

– Svi budući izbori moraju biti fer, pošteni i bez izbornih manipulacija i neregulaznosti. To je moguće ostvariti uvođenjem skeniranja glasačkih listića i boljom identifikacijonm glasača. Regularni izbori su jedan od preduslova funkcionalnih institucija – zaključio je Borenović.