Hronika

NESAVJESNI NE MIRUJU Zbog kršenja policijskog časa kažnjeno 15 osoba, a 64 zbog nenošenja maski

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske u protekla 24 časa prekršilo je 15 građana u Republici Srpskoj, rečeno je u policiji.

NESAVJESNI NE MIRUJU Zbog kršenja policijskog časa kažnjeno 15 osoba, a 64 zbog nenošenja maski
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U Ministarstvu unutrašnjih poslova rekli su da je evidentirano i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

Pročitajte još

-Juče u 10.40  prijavljeno je Policijskoj stanici Banjaluka od strane dežurnog doktora na Klinici za infektivne bolesti UKC RS da se iz prostorija Klinike samovoljno udaljio D.D. iz Banjaluke, a kod kojeg je potvrđeno prisustvo korona virusa. On je ubrzo lociran na adresi stanovanja. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemij i da se protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu pojasnila je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Radnici Higijensko-epidemiološke službe su oko 12.20, uz asistenciju policijskih službenika D.D. smjestili u Kliniku za infektivne bolesti UKC RS, nakon čega su uradili i dezinfekciju porodične kuće.

-Da ne koriste zaštitne maske na javnim površinama, policijski službenici su u protekla 24 časa zatekli 64 osobe kojima je uručen prekršajni nalog – rekla je Miljanovićeva.

 

Prihvati notifikacije