Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRELAZIO GRANICU, A TREBAO BITI U IZOLACIJI U Srpskoj novih 49 slučajeva kršenja policijskog časa

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske u protekla 24 časa sankcionisano je 49 građana u Republici Srpskoj, saopštenno je iz policije.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS Mirna Miljanović je rekla da su istovremeno evidentirane i tri osobe koja su prekršila izrečenu mjeru izolacije i kojima je uručen prekršajni nalog, kao i dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

– Policijski službenici Policijske uprave Trebinje došli su do saznanja da je B.Š. iz Tebinja, kojem je izdato Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove, a kojim se stavlja pod zdravstvani nadzor, te mu je zabranjeno kretanje van prostora boravka, dana 17. i 18. marta  prelazio granicu BiH i Hrvatske na GP Ivanica i na taj način je prekršio zdravstvene propise za vrijeme epidemije. Obaviješten tužilac OJT Trebinje koji je ovaj događaj kvalifkovao kao Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i protiv istog je podnesen Izvještaj OJT Trebinje – istakla je Miljanovićeva.

Ona je dodala da je još jedan slučaj zabilježen u Trebinju.

– U 9.50 časova policijski službenici PU Trebinje su na jednoj benziskoj pumpi u Trebinju uočili da vozač kamiona napušta vozilo i ulazi u prodajni prostor navedene benzinske pumpe. Utvrđeno je da se radi o L.L. iz Nikšića, a istom je izdato Rješenje Republičke uprave za inspekcijske poslove RS, o izolaciji i stavljanju pod zdravstveni nadzor, kao vozaču vozila za međunarodni transport. Obaviješten je tužilac OJT Trebinje, koji je ovaj događaj kvalifikovao kao KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i protiv istog je podnesen Izvještaj OJT Trebinje – pojasnila je Miljanovićeva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim korona virusom u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja korona virusa bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO