Politika

“NIČIM TO NISU ZASLUŽILI” Vučić se izvinio zbog napada na Kona i Krizni štab

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se dr Predragu Konu i Kriznom štabu zbog napada na njih koji, kako kaže, dolaze i iz stranke koju vodi.

“NIČIM TO NISU ZASLUŽILI” Vučić se izvinio zbog napada na Kona i Krizni štab
FOTO: TARA RADOVANOVIĆ/TANJUG

Izvinjavam se dr Konu i Kriznom štabu zbog napada koji dolaze i iz stranke koju vodim. Izvinjavam im se, jer to ničim nisu zaslužili. Nažalost, u Srbiji se najmanje cijeni odgovornost, a da pobijedimo politikanstvo i neozbiljnost, biće nam potrebno još mnogo vremena – poručio je sinoć Vučić na zvaničnom Tviter nalogu predsjednika Srbije.

Poruka predsjednika stigla je nakon što je član SNS Vladimir Ðukanović sinoć u emisiji Hit tvit na TV Pink kritikovao “konfuzne izjave” sa kojima su članovi Kriznog štaba, a posebno epidemiolog Kon, izlazili u javnost s početka epidemije korona virusa.

Ðukanović je zamjerio i medijima što su na osnovu informacija Kriznog štaba širili, kako kaže, paniku.

Nakon što je voditeljka pročitala poruku predsjednika Vučića na Tviteru, Ðukanović je rekao da članovi SNS ne moraju u svemu da se slažu, a da je, kad je riječ o epidemiolozima iz Kriznog štaba, bez obzira na zamjerku koju im je uputio, “pitanje šta bi mogli da radimo da njih nema”.

Prihvati notifikacije