Društvo

ĐUKANOVIĆ PONOVO "OPLEO" PO DR KONU "Mjere su vam sulude, Krizni štab treba raspustiti"

Poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Vladimir Đukanović danas je ponovo vrijeđao epidemiologa i člana Kriznog štaba dr Predraga Kona rekavši da je su njegove "mjere sulude" i da "Krizni štab treba raspustiti, a privrednicima dopustiti da rade".

ĐUKANOVIĆ PONOVO "OPLEO" PO DR KONU "Mjere su vam sulude, Krizni štab treba raspustiti"
FOTO: M. METLAŠ / RAS SRBIJA

Đukanović je na društvenoj mreži Tviter napisao:

– Sramna je ucjena gospodina Kona. Zamislite da vama, gospodine Kon, dođu privrednici koje ste uništili vašim suludim mjerama pa da vam malo izraze protest? Raspustiti Krizni štab i dopustiti privredi da radi.

Narodnik poslanik ispred Srpske napredne stranke aludirao je na izjavu dr Kona od jutros u koji je epidemilog rekao da je kao ljekar spreman na protest ukoliko Vlada odluči da popusti mjere za praznike.

– Protest podrazumjeva da smo spremni da jasno pokažemo da smo protiv bilo kakavog organizovanja dočeka jer to može samo da pogoršava situaciju. Pogotovo sada kada su nam bolnice pune. Kriva jeste sada da je malo u padu, ali daleko je to od dobrog. Mi iz Kriznog štaba moramo biti jasni i kažem da smo protiv bilo kakvog dočeka – rekao je danas epidemiolog Predrag Kon.

Takođe, iz ovog tvita je potpuno jasno da Đukanović ne razumije ko predlaže antiepidemiološke mjere, a ko ih usvaja iako je predstavnik vladajuće partije u zemlji.

Pročitajte još

Ovo nije prvi put da Đukanović u javnosti istupa protiv Kriznog štaba i epidemioloških mjera koje ovo tijelo Vlade Srbije predlaže u borbi protiv korona virusa.

Nedavno je televizijske nastupe nastupe dr Predraga Kona uporedio sa sirenom koja je označavala bombardovanje Srbije 1999. godine.

– Sirena “šizela” tokom bombardovanja je ništa u poređenju sa Konovim nastupima po televizijama. Poslije svakog njegovog izlaganja štipam se da vidim jesam li živ – napisao je Đukanović.

Nedugo zatim je, ovoga puta na Tviteru, pozvao na raspuštanje Kriznog štaba, piše Blic.

Prihvati notifikacije