Društvo

"NIJE LAKO ZNATI KAKO" Roditelji zainteresovaniji za pozitivne metode vaspitanja

U okviru kampanje koja promoviše koncept pozitivnog roditeljstva, danas je održan besplatni vebinar "Nije lako znati kako" gdje su roditelji razgovarali sa profesionalcima i dobili odgovore na pitanja kako da praktikuju pozitivne metode odgajanja djece kada naiđu na izazove.

dijete na ljuljaski
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Centar za prava djeteta održava obuke namijenjene roditeljima, kako bi se oni osnažili da umesto tjelesnog kažnjavanja djece primjenjuju alternativne pristupe koji nemaju negativne posljedice po razvoj mališana, navodi se u saopštenju.

O ovim temama govorile su porodična psihoterapeutkinja Vera Despotović i psiholog Mira Paul, a razgovor je moderirao novinar Miša Stojiljković.

Kroz prethodne obuke pozitivnog roditeljstva, roditelji su imali priliku da nauče više o metodama pristupa djeci kada je u stanju ljutnje i agresije, prepoznavanju i kontrolisanju sopstvenih emocija i razvijanju pozitivne komunikacije, efikasnom vaspitanju, pozitivnom nagrađivanju…

Do sada je vebinar ispratilo više od 1.300 roditelja, a svi zainteresovani koji nisu imali priliku da prisustvuju vebinaru, to mogu učiniti putem Fejsbuk profila.

Vebinar je organizovan u okviru projekta “Prava djeteta u politikama i praksi” koji Centar za prava djeteta sprovodi u partnerstvu sa Save the Children International i uz finansijsku podršku Vlade Švedske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije