Hronika

"NIJE POKAZIVAO LJUBOMORU" Konobarica NOŽEM U SRCE ubila 25 godina mlađeg ljubavnika

Razija Dacić (43) optužena da je nožem ubila osamnaestogodišnjeg Boža Vujadinovića u iznajmljenom stanu u Podgorici novembra prošle godine, ispričala je da se kobnog napada ne sjeća dobro jer je bila pijana, ali da se tog jutra probudila sa Božom i da su popili po četiri čašice loze nakon čega je došlo do svađe.

"NIJE POKAZIVAO LJUBOMORU" Konobarica NOŽEM U SRCE ubila 25 godina mlađeg ljubavnika
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/FACEBOOK

Prilikom saslušanja kod tužioca, Dacićeva nije mogla da se sjeti na koji način je počinila ubistvo, niti gdje se tačno u stanu to dogodilo. Ispričala da je Boža upoznala prije pet godina, kada je on imao svega četrnaest, jer je dolazio u kafić u kojem je ona radila kao konobarica.

Prisećajući se kobnog dana, Dacićeva je ispričala da su se ona i Božo probudili u njenom stanu, gdje je često boravio, i da su uz kafu popili nekoliko čašica loze. U tom trenutku dobila je poziv da oboje dođu na jedan rođendan.

Ona je Božu dala 20 evra da bi kupio rođendanski poklon, ali je on, kako tvrdi, tada počeo da viče i da histeriše, što mu, prema njenim riječima, nije bilo prvi put.

Bacio je novac i iz fioke uzeo nož. Uspjela sam da mu otmem nož iz ruke i ubola sam ga negdje u predelu grudi. Nakon toga je izašao ispred vrata, pao i počeo da ječi. Kada sam ga vidjela kako leži ispred lifta, počela sam da ga čistim krpom jer je bio krvav, a onda sam počela da čistim i pod ispred lifta, koji je sav bio umrljan krvlju. Prethodno sam pozvala jednu prijateljicu i tražila od nje da dođe kod mene jer ne znam šta sam uradila. Tog dana smo popili po četiri loze, a kako nismo ništa jeli, cijeli dan sam bila prilično pod dejstvom alkohola – rekla je Dacićeva tužiocu, a prenio CDM.

Foto: Privatna arhiva/Facebook
Foto: Privatna arhiva/Facebook

Kako je ispričala, on nikada do tada nije pokazivao znake ljubomore.

– Kod mene su ranije dolazili neki muškarci i on je znao za to, ali mi nikada nije rekao da je ljubomoran – kazala je Dacićeva tužiocu.

Razija mu je ubodom u grudi pocjepala srce, a on je sa teškim povredaa primljen u KC Crne Gore gdje su kardiohirurzi pokušali da mu ušiju pocjepano srce, ali bezuspješno. Doktori su odmah alarmirali policiju koja je u podgoričkom naselju Stari Aerodrom, nekoliko sati posle krvavog incidenta, locirala i privela Raziju Dacić.

Njene izjave su od samog starta bile pune kontradiktornosti a policajci su pronašli nož kojim je počinjeno ubistvo, doduše obrisan, zbog čega se pretpostavlja da je pokušala da sakrije tragove zločina.

Odnos četrdesettrogodišnje žene i osamnaestogodišnjeg mladića od početka je bio prilično nesvakidašnji za istražitelje, a ako je suditi prema podacima sa društvenih mreža, njih dvoje su se još od 2016. “čašćavali” komplimentima javno na Fejsbuku, uprkos tome što je razlika u godinama očigledna.

Izazvala požar u kom joj je nastradalo dijete

Dacićeva je, inače, odavno poznata organima gonjenja. Prvi put je pravosnažno osuđena 2000. godine i to na osam godina robije, jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomjesečna kćerka E. D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž. L.

To djelo je kvalifikovano kao teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti.

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore osudilo je tada Rožajke Enisu Lukač i Raziju Dacić na po osam godina zatvora. U optužnici se navodi da su Enisa i Razija u Rožajama u baraci napravljenoj od lako zapaljivog materijala zapalile svijeću i ostavile je na drvenom stolu, a potom naložile šporet i otišle u Rožaje ostavljajući djevojčice same.

– Nakon 11 sati odsustvovanja one su se vratile do barake, od koje je ostalo samo zgarište – pisalo je u optužnici.

(Blic)