Politika

“NIJE PROBLEM U AKTIMA, VEĆ LJUDIMA” Nešić o Narodnoj skupštini i novom poslovniku

Rad institucija najviše zavisi od ljudi koji su na njihovom čelu, tako je  za funkcionisanje Narodne skupštine Republike Srpske najodgovorniji njen predsjednik, Nedeljko Cubrilovič.

“NIJE PROBLEM U AKTIMA, VEĆ LJUDIMA” Nešić o Narodnoj skupštini i novom poslovniku
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Rekao je ovo predsjednik DNS, Nenad Nešić, komentarišući rad Narodne skupštine Republike Srpske i prijedlog novog Poslovnika.

On kaže da je slika koju predsjednik NSRS šalje svojim radom, ili kako kaže, neradom, građanima Republike Srpske poražavajuća.

Čubrilovic je toliko unizio najviše zakonodavno tijelo Republike Srpske, da se očuvanje digniteta Narodne skupštine mora tražiti u promjeni Poslovnika. Promjena koja će doprinijeti vraćanju ugleda i dostojanstva parlamentu ima našu podršku, ali ako Čubrilovic nastavi po starom, ostaće samo mrtvo slovo na papiru i potvrdice se stav DNS, da nije problem u aktima vec u ljudima – rekao je Nešić.

Pročitajte još

On je dodao da u parlamentu ima mnogo više reda kada predsjednava neko od potpredsjednika.

– Kada zasjedanjima predsjedavaju  potpredsjednici, posebno najmlađi među njima, Denis Šulić, rasprava se vodi u daleko korektnijoj i pristojnijoj atmosferi. Problemi nastaju, kada Čubrilovic preuzme kormilo. Kako je do sada radio, sve su šanse da se brod zvani NSRS nasuče na neku stijenu – zaključio je Nešić.