Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nikola Pejaković o SNIMANJU nove serije: „Meso“ i „Kosti“ su različite priče i jedini ZAJEDNIČKI IMENITELJ JE BANJALUKA

Kultura
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Ekipa serije „Kosti“ trenutno je u jedanaestom danu intenzivnog snimanja. Do početka jula kroz set će proći više od 50 glumaca i preko 500 statista.

Serija „Kosti“, koja će na male ekrane stići naredne godine, radi se u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke, a pod rediteljskom palicom Saše Hajdukovića, scenariste Nikole Pejakovića i producentkinje serije Brankice Janković.

Serija govori o poslijeratnom vremenu u Banjaluci, odnosno o dva čovjeka. Jednom koji je došao u Banjaluku i drugom koji tu živi godinama.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Više o radnji i iskustvima sa snimanja saznali smo od autora serije „Kosti“, kao i od glumaca koji su danas u restoranu Kočić-D, Stričići – Manjača snimali scene koje će biti dio ove serije.

– „Meso“ i „Kosti“ su različite priče i jedini zajednički imenitelj je grad Banjaluka. „Kosti“ su desetak godina pomjerene u budućnost. Želja je bila i „Bosonoga“ produkcije i nas autora da ostavimo neko svjedočanstvo u ovom vremenu kako ga mi vidimo – rekao je scenarista Nikola Kolja Pejaković.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Povod druženja sa autorima bila je i posjeta predstavnika Radio-televizije Srbije, koproducenta serije „Kosti“, na čelu sa generalnim direktorom Draganom Bujoševićem.

– Serija bi se trebala početi prikazivati na proljeće ili jesen naredne godine. „Meso“ je izvanredna serija i mislim da je to jedna od najboljih serija koje smo uradili u posljednje četiri godine i kvalitet „Mesa“ je ustvari bio razlog zašto smo odlučili da nastavimo saradnju. Kada su nam iz Bosonoge ponudili saradnju, mi smo je prihvatili – rekao je Bujošević.

Oduševljenje ekipom i atmosferom sa snimanja, nije krio ni Jovo Maksić, jedan od glavnih glumaca serije „Kosti“.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

– Prezadovoljan sam svima, oni su meni kao familija. I način na koji se radi ovdje, gdje od prvog do posljednjeg u hijerarhiji vidite da oni žive za to i njima treba dati da rade. Treba da dođu ljudi da vide kako se radi i sa kojom ljubavlju se radi – rekao je Jovo Maksić.

Serija „Kosti“, drugi je dio trilogije o gradu Banjaluka, o ljudima koji žive u poslijeratnom haosu, sistemu u kojem su potpuno razorene i porodične i društvene i kulturne vrijednosti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO