Društvo

"Nisam se uplašila ni sekunde, ali jedna stvar je užasno stresna" Par iz Londona putovao po Srbiji pokušavajući da otkrije koliko je bezbjedna

Par iz Londona, Moli i Met, žive neobičnim životom, putujući svijetom uspjevaju da zarade, ali i posjete i dožive nove gradove, države i kulture. Svoje avanture bilježe okom kamere i dijele ih sa pratiocima na Jutjubu i neočekivano, odmah poslije posjete Maldivima, odlučili su da posjete i Srbiju.

"Nisam se uplašila ni sekunde, ali jedna stvar je užasno stresna" Par iz Londona putovao po Srbiji pokušavajući da otkrije koliko je bezbjedna
FOTO: DABBLE AND TRAVEL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Prvo su u martu boravili u Beogradu i odlučili da otkriju sve o srpskoj hrani, rakiji i istorijskim znamenitostima, a kako im se Srbija dopala, posjetili su i druge gradove. Putem Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Subotice i Sombora uspjeli su malo bolje da upoznaju sjever Srbije i oduševljeni onim na šta su naišli, pala je odluka da produže na jug, sve do Niša i Leskovca i provjere koliko je Srbija bezbjedna za strane turiste.

Pročitajte još

Uključivši kameru još u smještaju u Somboru, odakle su preko Beograda namjerili da putuju do Niša, odmah su saopštili svojim pratiocima važnu stvar, na koju smo mi, čini se, navikli.

– Videli smo Beograd i sjever Srbije, sada je vrijeme da idemo na jug – u Niš. Da vam kažem jednu stvar, ovdje uvijek morate da pozovete autobusku stanicu i provjerite red vožnje – rekao je Met.

Iako svjestan toga, dobio je pogrešne informacije, pa nisu mogli da krenu autobusom kojim su planirali, već tek sat kasnije. Sljedeće javljanje bilo je sa beogradske autobuske stanice, odakle se Moli požalila koliko je stresno u jednom danu putovati sa sjevera na sam jug zemlje i iako je istakla da joj se putovanje autobusom po Srbiji inače čini veoma lagano, u pandemiji je ipak otežano, te je potrebno po nekoliko puta pratiti red vožnje.

Nakon presjedanja u Beogradu i još nekoliko sati do Niša, par je konačno stigao u smještaj i odlučio da otkrije koliko je Srbija zapravo bezbjedna za strance.

– Kakav lud dan! Poslije skoro 13 sati putovanja, stigli smo u našu sobu. Ima jedna dobra stvar u vezi sa Srbijom, rekla bih da izuzetno sigurna i ako bih morala sama da putujem, osjećala bih se ekstremno bezbjedno na stanicama i u javnom prevozu, zbog čega me jako raduje obilazak ovog dijela Srbije – zaključila je Moli, piše Blic.

Prihvati notifikacije