Politika

“Ništa drugo ne zna” Dodik poručuje da je Bećirović izbor Velike Britanije kao zemlje neprijatelja Srba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Denis Bećirović ništa drugo ne zna da čini osim da traži rigorozne mjere i reperkusije protiv njega, što, kako je ocijenio, predstavlja njegov kompleks kao nedoraslog političara.

milorad dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je rekao da je izbor Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dio slijeda Velike Britanije, jer je ova zemlja neprijateljski nastrojena prema Srbima.

– Kućom na Jablaničkom jezeru korumpiran je Pedi Ešdaun (bivši visoki predstavnik). Ešdaun je u BiH urnisao Dejtonski mirovni sporazum – naveo je Dodik.

Pročitajte još

On je istakao da lažna Velika Britanija nije izbor za Srbe u BiH, te da na globalnom nivou ova zemlja ne znači ništa i da je njene interese potrebno suzbiti u BiH.

– Ovo što se Bećirović predstavlja kao neko uspješan ništa ne znači. Ponosan sam na našu strukturu koja je odbila da se sastane sa britanskim osobljem u BiH. Ovo osoblje su podlaci koji pokušavaju da nanesu zlo Srbima na ovim prostorima, što istorija može da verifikuje  – rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je Britanija napustila EU i pokušava da obnovi svoju imperiju, a cinično je to što zagovara druge da pristupe Uniji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije