Politika

"NIŠTA NEOČEKIVANO, MOGLO JE BITI I GORE" Milan Tegeltija o izvještaju Pribea

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, komenarisao je izvještaj o stanju u pravosuđu BiH evropskog izvjestioca za stanje u pravosuđu Rajnharda Pribea.

"NIŠTA NEOČEKIVANO, MOGLO JE BITI I GORE" Milan Tegeltija o izvještaju Pribea
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Gospodin Pribe je predstavio izvještaj, ali nije ga predstavio u detaljima. Ono što sam uspio letimično da pogledam je ono što mogu da komentarišem. U ovom trenutku ne mogu da dam neku ozbiljniju analizu izvještaja. Ono što mogu da kažem jeste da on jeste dosta kritičan, ali to nije nešto što već nismo čuli i nismo mogli da očekujemo – kazao je Tegeltija nakon izvještaja koji je predstavio Rajhard Pribe o stanju u pravosuđu BiH.

Kazao je da je izvještaj mogao biti puno gori s obzirom na “kampanju koja se vodila protiv VSTS”.

Pročitajte još

– Da ne bude previše napadno, ali izvještaj je mogao da bude puno “gori” s obzirom na kampanju koja se vodila da se stvari predstave gorim nego što jesu. U izvještaju se govori i o stvarima koje smo uradili. Bez da pravim neku ozbiljnu analizu izvještaja, mogu da kažem da ćemo ga razmotriti i onda dati konačno mišljenje o svemu tome – istakao je Tegeltija.

Kazao je da VSTV teško može nešto sam da uradi, jer pravosuđe nije jedina grana vlasti.

– Teško da mi možemo sami nešto da uradimo, pravosuđe nije jedina grana vlasti. To mora biti jedna sinhronizovana akcija svih grana vlasti, kako bi u tom nekom sinhronizovanom djelovanju pronašli rješenja koja će otkloniti prepreke u efikasnom procesuiranju – dodao je on.

(N1)