Sudbine

Njegovo djetinjstvo bilo je teško: Aleksandar Berček je ovako pričao o svom odrastanju i putu do uspjeha

Glumac Aleksandar Berček u više navrata javno je govorio o teškim vremenima.

Aleksandar Berček gluamc
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Aleksandar Berček je nekoliko puta pričao da je u djetinjstvu živio u siromaštvu.

– Pošto smo bili teška sirotinja, a sirotinja ide u vojne škole, ja se prijavim tamo. Dva puta sam se prijavljivao i dva puta me odbiju zbog neuhranjenosti. Doduše, tamo su na tim pregledima bili pedagozi i psiholozi možda su procjenili koliko bih bio poslušan, pa me nisu primili. Elem, takmičio sam se u recitovanju u Žablju. Govorio sam Jesenjina i tu me publika iznijela na rukama. Poslije sam bio u Plani i tu uzmem treće mjesto –  ispričao je glumac u jednoj emisiji.

Berček je u Beograd došao 1969. godine. Dobio je čak tri stipendije i kao student zarađivao više novca nego što je njegov otac imao za penziju. Upravo novac bio je razlog što su se on i njegov otac zavadili.

Pročitajte još

– Poslije druge godine, doduše radio sam i jedan film, kupim polovnog fiću. Dotjeram ga kući a moj otac koga su zvali Lala milicajac kaže: Čime si ovo došao? Čiji je ovo auto?, a ja kažem moj, a on će na to: A ne može to tako, i sjede na bicikl i ode u miliciju da me prijavi. Dođu dva policajca koja znam, naši prijatelji – ispričao je glumac, pa dodao da su mu policajci pogledali saobraćajnu i potvrdili ocu da su kola stvarno njegova.

Berček se ženio dva puta, a ima i četvoro djece, dvoje iz prvog i dvoje iz drugog braka. Iz prvog braka sa suprugom Svetlanom, ima sina Nikolu i kćerku Milicu. Iz drugog, sa koleginicom, glumicom, Anom, ima sina Miloša i kćerku Minu, piše Nova.rs.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije