Svijet

NJUJORK POD VODOM Velike poplave pogodile američku metropolu, proglašeno vanredno stanje (FOTO)

Velike poplave izazvane kišom koja je padala bez prestanka tokom cijele noći, pogodile su u petak američku metropolu Njujork.

Poplave u Njujorku
FOTO: FATIH AKTAŞ/ANADOLIJA

Guvernerka Njujorka Keti Hocul objavila je da je u saveznoj državi, u kojoj je tokom protekle sedmice bilo uglavnom kišovito vrijeme, proglašeno vanredno stanje.

Zbog obilne kiše, čiji je intenzitet povećan i u toku noći, obustavljen je prevoz podzemnom željeznicom na pojedinim linijama.

Poplave u Njujorku
FOTO: FATIH AKTAŞ/ANADOLIJA
Poplave u Njujorku
FOTO: FATIH AKTAŞ/ANADOLIJA

Mnogi sistemi gradske podzemne željeznice, ulice i auto-putevi su poplavljeni, dok je najmanje jedan terminal na aerodromu LaGuardija zatvoren u petak.

Njujorška metropolitanska transportna uprava (MTA) objavila je da je pružanje usluga podzemne željeznice izuzetno ograničeno i da bi usluge na nekim stanicama mogle biti obustavljene”.

“Ako morate putovati, koristite javni prevoz. Izbjegavajte poplavljene puteve. Ako živite u podrumu, budite spremni da se preselite na viši sprat”, rekao je komesar za upravljanje vanrednim situacijama okruga Njujork Zak Iskol.

Poplave u Njujorku
FOTO: FATIH AKTAŞ/ANADOLIJA
Poplave u Njujorku
FOTO: FATIH AKTAŞ/ANADOLIJA

Meteorolozi prognoziraju da će se padavine nastaviti do subote. Upozorenje o poplavama izdato je za neke dijelove gradskog područja Njujorka zbog jake kiše.

Upozorenje o naglim poplavama biće na snazi za Menhetn, Bruklin i Kvins do 12.30 sati po lokalnom vremenu.

U međuvremenu je upozorenje na poplave izdato i u susjednom Nju Džersiju i Konektikatu, gdje su zabilježene padavine u protekla četiri dana.

Guverner Nju Džersija Fil Marfi upozorio je stanovnike da budu oprezni i da ne voze ili hodaju po poplavljenim cestama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije