Gradovi

Nove turističke table u Trebinju: Predstavljene stare tvrđave oko grada

U okviru prekograničnog projekta „Od srednjovjekovnih tvrđava u Hercegovini do austrougarskih tvrđava u Crnoj Gori" u Trebinju je postavljeno sedam inforativno-turističkih tabli sa temom „Kamena straža oko Trebinja“.

Nove turističke table u Trebinju: Predstavljene stare tvrđave oko grada
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Projekat je povezao nasljeđe austrougarskih tvrđava u novi turistički proizvod, sa ciljem valorizacije prirodne i kulturne baštine BiH i Crne Gore.

– Table i klupe su  napravljene prema potrebama savremenih turista i imaju zadatak da predstave evropsku kulturnu i vojnu baštinu, slikovit način prikažu djelove odbrambenog sistema pogranične tvrđave pored nekadašnje južne granice sa Kraljevinom Crnom Gorom u Boki i Trebinju. Nemenje su domaćim i inostranim gostima, zaljubljenicima vojnih tema i istorije, kao i rekreativcima u prirodi koji mogu da predahnu na klupama koje su postavljene na istim tačkama – naveli se iz trebinjske Turističke organizacije.

Svaka tabla sadrži ima informacij koji je govore o fortifikaciji i sadrži QR kod kako bi strani turisti bili upoznati sa stazom i istorijom austrougarskih tvrđava.

Prihvati notifikacije