Hronika

Novi detalji zločina koji je rasvijetljen nakon 9 godina: Dragan ubio oca, bacio ga u Savu, pa prijavio da je nestao

Poslije gotovo devet godina policija je rasvijetlila ubistvo Slavoljuba L. (46) iz Osečine, a kao počinilac zločina osumnjičen je njegov sin Dragan L. (36) koji je uhapšen i pritvoren.

hapšenje privođenje lisice
FOTO: SHUTTERSTOCK

Devet godina tragalo se za ubicom Osečanca čije je tijelo 6. oktobra 2014. godine pronađeno na obali Save, u ataru sela Klenak kod Rume. Najprije se pomislilo da je u pitanju anonimni utopljenik, s obzirom na to da kod njega nisu pronađena nikakva dokumenta.

Tokom uviđaja, međutim, u blizini mjesta gdje se nalazilo tijelo pronađeni su i tragovi krvi, pa je od strane tužilaštva naložena obdukcija. Njen rezultat je pokazao da nije riječ o utapanju, već da je tada nepoznati muškarac ubijen i da je nastradao od više ubodnih rana nanijetih oštrim sečivom, najvjerovatnije nožem, u grudi i vrat. Zločin se, kako je utvrđeno, dogodio između 5. i 6. oktobra, a smrtonosna rana je bila nanijeta u predjelu pluća. Uslijedila je i identifikacija ubijenog, saznalo se da je riječ o Slavoljubu L. iz Osečine, kao i da je njegov nestanak tamošnjoj policijskoj stanici prijavio njegov tada 25-godišnji sin Dragan.

Policajac Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Po njegovoj prijavi, navodno, otac je napustio kuću nekoliko dana prije nego što je pronađeno njegovo tijelo, nikome se od porodice, familije i prijatelja nije javljao, tako da niko od ispitanih u vezi njegovog nestanka nije znao gdje je Slavoljub otišao i šta se sa njim dogodilo.

Istraga zločina potom je mirovala, sve do prije izvjesnog vremena kada je zbog nekog krivičnog dijela uhapšen Milorad N. (28) iz Šapca, kome je određen jednomjesečni pritvor i nalazi se u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, piše Blic.

Pročitajte još

– On je u rođačkim vezama sa porodicom Slavoljuba L, policija ga je povezala sa njegovim nestankom prije devet godina, a odmah potom se došlo i do glavnog osumnjičenog, Slavoljubovog sina Dragana, koji je uhapšen i sa krivičnom prijavom za teško ubistvo priveden u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, nakon čega mu je sudija za prethodni postupak odredio jednomjesečni pritvor – navode izvori bliski istrazi ovog ubistva.

Po njihovim riječima, slijedi utvrđivanje svih detalja zločina, uključujući i motiv, kao i kakva je u njemu uloga Milorada N, koji je u vrijeme ubistva imao tek 19 godina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije