Hronika

Novi izvještaj u akciji "Transporter": Petar Dukić i supruga novcem od droge kupovali skupocjene nekretnine i automobile

Protiv Petra Dukića i još dvije osobe MUP Srpske podnio je izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su novcem od kriminala kupili stanove i nekretnine u Banjaluci i u Istočnom Sarajevo u vrijednosti od oko pet miliona KM, saznaje Srpskainfo.

Novi izvještaj u akciji "Transporter": Petar Dukić i supruga novcem od droge kupovali skupocjene nekretnine i automobile
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Osim Dukića, izvještaj je podnesen i protiv njegove supruge Jelene Dukić i Aleksandra Nikolića

U MUP Srpske su rekli da su protiv P.D., J.D. i A.N. podnijeli izvještaj zbog sumnje da su počinili krivično djelo „Pranje novca“.

Pročitajte još

– On se sumnjiče da su novac pribavljen izvršenjem krivičnih djela, odnosno novac koji je poticao od kriminalne aktivnosti koristili u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa istim, na način da je prvoosumnjičeni izvršio kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i kupovinu skupocjenih automobila ukupne vrijednosti 3.807.949 KM, drugoosumnjičena je izvršila kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrijednost 520.252 KM, a trećeosumnjičeni izvršio kupovinu nekretnina u Istočnom Sarajevu i  vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 KM – istakli su u MUP Srpske.

Petar Dukić uhapšen je u akciji „Transporter“ zbog sumnje da je bio jedan od vođa jedne od najvećih krimnalnih grupa u BiH, a koja se bavila trgovinom droge.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije