Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVI SKANDAL Poslije ovoga dobro ćete razmisliti da li gasite Fejsbuk nalog

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Luong Thai Linh/EPA

Fejsbuk je unajmio kompaniju koja je pregledala i transkribovala sve audio klipove koje razmijenjuju njeni korisnici, piše Blumberg. Čelnici ove društvene mreže tvrde da su prestali prije više od nedjelju dana da koriste ljude za pregled audio klipova ali ispostavilo se da su opet doveli javnost u zabludu.

Od 2015. Mesindžer nudi opciju da transkribuje audio klipove u tekst, ali je ova opcija isključena po difoltu. Fejsbuk tvrdi da su audio klipovi dostupni trećoj strani, odnosno kompaniji koja ovaj posao radi za Fejsbuk, samo ukoliko korisnik sam to dozvoli.

Međutim kako piše Blumberg, došli su do saznanja da ukoliko makar i jedna osoba sa kojom ste u bilo kom trenutku razmijenili poruku uključi ovu opciju, ona se automatski aktivira i kod vas i onda će bilo koji audio snimak koji ste sa njom razmijenili biti dostupan dalje.

Dodatni problem je to što je Fejsbuk naglasio kako te snimke ne preslušavaju ljudi veće sve obavljaju roboti, a prema saznanjima Blumberga to nije tačno.

Ova vijest stiže nakon što se saznalo da Gugl, Epl, Majkrosoft i Amazon takođe koriste ljude za preslušavanje audio sadržaja koji se razmijenjuje između korisnika i njihovih voice asistenata.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO