Svijet

SKANDAL NA TELEVIZIJI U udarnom terminu dijelili savjete ženama DA SE PROVOKATIVNO OBLAČE (VIDEO)

Italijansku javnost potresa skanadl nakon što je u prošlu nedjelju, na televiziji Rai, emitovana emisija "Deto fato" u kojoj je zavodljiva djevojka davala savjete ženama kako da kupuju provokativnu odjeću.

SKANDAL NA TELEVIZIJI U udarnom terminu dijelili savjete ženama DA SE PROVOKATIVNO OBLAČE (VIDEO)
FOTO: RAIUNO/DETTO FATTO

Emisija je prvo naišla na negodovanje na društvenim mrežama, odakle se prenijela u medije i na kraju završila u italijanskm parlametnu koji je morao da reaguje nakon komentara građana kako je ovakav program po sadržaju blizak filmovima za odrasle, te i da ovakav sadržaj nikako ne priliči javnom servisu, što Rai i jeste.

Povodom skandala se oglasio i direktor drugog programa Rai televizije, Ludoviko di Meo, koji se javno izvinio povodom emitovanja neprimjernog priloga, prenosi Blic.

Komisija parlamenta za kontrolu javnog servisa RAI već je uputila pismo direktorima televizije u kojem se oštro osuđuje nedopustiv prilog “pun stereotipa o tome kako žena treba da bude zavodljiva i kada radi uobičajene dnevne poslove”, a, prema pisanju lista Il Fato kotidijano razmatra se i mogućnost da generalni direktor Rai Fabricio Salini bude pozvan da odgovara u parlamentu.

Video možete pogledati OVDJE.