Digitalna Srpska

Stiže ažuriranje Androida: Gugl predstavio novog četbota u aplikaciji za poruke

Gugl je najavio ažuriranja za Android, uključujući integraciju AI četbota "Džemini" u aplikaciju za poruke, kao i AI pokretano sažimanje teksta tokom vožnje.

Stiže ažuriranje Androida: Gugl predstavio novog četbota u aplikaciji za poruke
FOTO: MISLAV BUŠIĆ/YOUTUBE/SCREENSHOT

Korisnici mogu pristupiti četbotu “Džemini” bez napuštanja aplikacije za razmjenu poruka. U ovoj aplikaciji “Džemini” može obavljati razne poslove poput pisanja poruka, pružanja pomoći u planiranju događanja, a može se koristiti i za razgovor ako je vozaču dosadno.

Ova je karakteristika je još uvijek u beta fazi i trenutno je dostupna samo korisnicima poruka na engleskom jeziku.

Pročitajte još

“Android Auto” takođe ima koristi od AI tehnologije, koja bi mogla pomoći u smanjenju ometanja vozača prilikom primanja poruka. Na primjer, ako u grupni čet stigne veliki broj poruka ili neko pošalje duge poruke, “Android Auto” će ih automatski sažeti i vozaču pročitati sažetiju verziju.

Takođe će predložiti odgovore i radnje na temelju poruka kao što je vrijeme dolaska na lokaciju, tako da vozač može odgovoriti jednim pritiskom na ekran i nastaviti sa vožnjom.

Gugl je takođe najavio neke nove karakteristike pristupačnosti za Android, uključujući opise fotografija generisane vještačkom inteligencijom u aplikaciji “Lookout”. Moći će generisati opise fotografija pronađenih na internetu ili primljenih putem poruka, te ih potom pročitati korisniku. Dodatak je trenutno dostupan samo na engleskom jeziku, ali se polako širi na globalno tržište, piše SEEbiz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije