Društvo

NOVOZARAŽENIH DALEKO VIŠE OD OPORAVLJENIH Za dan 14 žrtava korona virusa u BiH

Broj oporavljenih od korona virusa u Bosni i Hercegovini ni približno ne prati broj novozaraženih koji je, iz dana u dan, u drastičnomporastu.

NOVOZARAŽENIH DALEKO VIŠE OD OPORAVLJENIH Za dan 14 žrtava korona virusa u BiH
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U protekla 24 časa, u BiH je korona virus potvrđen kod ukupno 1.179 osoba. Od toga, u Federaciji BiH zaraza je registrovana kod 732 osobe, u Srpskoj 437, a u Brčko distriktu kod njih desetoro.

S druge strane, u ovom periodu oporavak je zabilježen kod 271 oboljelog od kovida. U FBiH se u protekla 24 časa oporavilo 180 oboljelih, u RS 89, a u Brčko distriktu njih dvoje.

Nije teško izračunati da je broj novozaraženih, u odnodu na broj oporavljenih tokom dana koji je iza nas, veći za više od četiri puta.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS saopštili su da se u Srpskoj, do sada, oporavilo ukupno 7.720 osoba.

Pročitajte još

– To predstavlja 58,71 odsto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije – kažu u ovom institutu.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su ukupno 18.242 pacijenta, a u Brčkom njih 296.

U protekla 24 časa, od posljedica kovida u BiH je preminulo 14 osoba – u FBiH devetoro, a u RS petoro.

Iz Federalnog ministarstva zdravstva su, zbog pogoršane epidemiološke situacije i ubrzanog širenja korona virusa, pozvali sve građane na maksimalan oprez, odgovorno ponašanje i striktno pridržavanje mjera lične zaštite.

– Svi zajedno se moramo pridržavati propisanih mjera, jer u suprotnom može doći do daljnje eskalacije zdravstvene krize, ugrožavanja života i zdravlja ljudi, ali i ogromnih ekonomskih i društvenih posljedica – poručuju iz ovog ministarstva.