Društvo

Oboreni rekordi za APSOLUTNU MAKSIMALNU TEMPERATURU za decembar: U Bijeljini izmjereno 25 stepeni, nevjerovatna brzina vjetra zabilježena u Sokocu

Tokom 1. i 2. decembra jak ciklon se pružao od sjevera Evrope do Sredozemlja, sjevera Afrike i Balkana. To je dovelo do veoma visokih temepratura za ovaj mjesec.

vjetar Banjaluka
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kako je rečeno iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, tokom za dva dana u našem regionu je bilo vrlo toplo, u mnogim predjelima temperatura je prelazila iznad 20 stepeni. U Bijeljini je 2. decembra temperatura dostigla čak 25 stepeni. U drugom dijelu dana 2. decembra hladni vazduh sa sjevera je zahvatio i naš region i do kraja dana je došlo do naglog pada temperature.

Pročitajte još

Na velikom broju stanica Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske zabilježeni su novi rekordi za apsolutno maksimalnu temperaturu vazduha za decembar mjesec. Osim u Bijeljini, toplo je bilo i u Prijedoru gdje su izmjerena 23 stepena, u Srpcu i Višegradu 22,7, Rudom 22,2 stepena, a u Srebrenici 21,1 stepena.

Osim toga, duvao je jak i olujni vetar, a u višim predjelima ponegdje je vjetar imao i orkanske udare.

Po podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, 2. decembra u Sokocu je izmjereno 110,9 kilometara na čas, u Han Pijesku 93,2, Višegradu 89,6, Banjaluci 82,1 kilometar na čas.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije