Društvo

"OČEKUJE SE ODLUKA O ŠKOLAMA" Hoće li đaci na raspust i kada se prelazi na ONLAJN NASTAVU

Ministar prosvjete Branko Ružić kaže da treba razdvojiti ono što se dešava u obazovnom sistemu od onoga što se događa u društvu.

"OČEKUJE SE ODLUKA O ŠKOLAMA" Hoće li đaci na raspust i kada se prelazi na ONLAJN NASTAVU
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Brojke rastu, to ne znači da ne rastu brojke zaraženih među zaposlenima u prosvjeti i među djecom – brojke su po statistici zanemarljive, ali sistem ima nivo do kojeg može da izdrži taj udar koji dolazi spolja – ne iz obrazovnog sistema, jer obrazovni sistem nije mjesto gdje je transmisija virusa prisutna u tom visokom nivou – ističe Ružić.

Krizni štab je referentan za preporuke, Vlada će donijeti odluke, a jedinice lokalne samouprave gdje se uvodi vanredna situcija u obavezi su da obavijeste nadležne školske uprave ukolio žele da se prebace na onlajn nastavu, objašnjava ministar.

Pročitajte još

– Škole se ne zatvaraju, može se preći na onlajn, pominje se ideja da se unificiraju kalendari AP Vojvodine sa ostakom Srbije u pogledu raspusta, da raspust bude od 21. decembra do 20. januara da bi se pokrili svi praznici, a to ćemo ovih dana znati, možda već danas. Razgovaraćemo i o prelasku na onlajn nastavu za učenike srednjih škola i djecu od petog do osmog razreda – rekao je Ružić.

Što se tiče vrtića i nižih razreda osnovne škole, dodao je, “ne smijemo zaboraviti da tu djecu mora neko i da čuva”