Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OCIJENJEN KAO REMEK DJELO U Bijeljini predstavljen novi Bazduljev roman

Kultura
Autor:

Foto: Srna

U Bijeljini je večeras predstavljen roman “Kvadratni koren iz života”, autora Muharema Bazdulja, kojeg su kritičari ocijenili kao svojevrsno književno remek-djelo.

Bazdulj je rekao da knjiga nailazi na veoma dobre reakcije čitalaca, te da je pozivan na promocije od Kosovske Mitrovice i Leskovca do Pančeva i Subotice, a imao je promociju i u Beču.

On je izrazio posebno zadovoljstvo što je prošli mjesec svoju novu knjigu promovisao u Brčkom, a sada u Bijeljini jer knjiga govori o jednom Beograđaninu koji poslije 20 godina putuje u Tuzlu preko Kuzmina, Rače, Balatuna i Bijeljine.

Bazdulj je naglasio da je putovanje njegova omiljena tema, a Tuzla mu je poslužila da napravi dokumentarni okvir jer je riječ o 1994. godini, dok naslov knjige pokušava da suoči umjetnost i život.

– Moj narator, moj junak poručuje da je život ono što je ishodište, a umjetnost je kvadratni korijen iz života – naveo je Bazdulj i dodao da trenutno radi na sljedećoj knjizi koja bi mogla ugledati svjetlo dana uz Sajam knjige.

Roman “Kvadratni koren iz života” predstavlja bilans jednog davnog putovanja i jedne nestale zemlje nakon što hiljade kilometara prohuje i godine se slegnu, rečeno je večeras na promociji Bazduljevog romana u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” Bijeljina, kao i to da je ovo knjiga koja se brzo čita i dugo pamti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO