Društvo

Od skupa SNSD na Mrakovici NP Kozara zaradio oko 30.000 KM

Ulaz na Kozaru košta dvije marke, a nacionalni park je protekle subote posjetilo između 14 i 15 hiljada ljudi, kaže za Srpskainfo v.d. direktora Božidar Nikoletić.

Od skupa SNSD na Mrakovici NP Kozara zaradio oko 30.000 KM
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Još se ne stišava bura zbog skupa Saveza nezavisnih socijaldemokrata na Kozari, koji je ova stranka organizovala protekle subote. Glavna „prepucavanja“ u javnosti idu od toga koliko je članova i simpatizera stvarno prisustvovalo ovom događaju, pa do zamjerki što se uopšte u doba pandemije na jednom mjestu okuplja veliki broj ljudi.

Zbog ovog skupa u fokus je izbio i sam Nacionalni park „Kozara“. Vršioca dužnosti direktora Božidara Nikoletića pitali smo koliko su zaradili od održavanja političkog mitinga na prostoru nacionalnog parka, te da li je plaćen zakup.

– Sa SNSD-om je dogovoreno da se plati ulaz, ali ne mogu vam otkrivati te stvari. Ne bi bilo profesionalno s moje strane, ali ulaz je plaćen – kaže Nikoletić, uz napomenu da ulaz za odrasle košta dvije marke.

Pročitajte još

Tvrdi i da stranka nije dobila nikakav „popust“ na brojnost, te da su na ulazu brojali sve posjetioce.

– Imamo kompletnu evidenciju koliko je bilo prisutno autobusa, automobila i mini buseva. Došlo je između 14.000 i 15.000 posjetilaca, pa vi računajte dalje – govori Nikoletić.

Po ovim podacima, računica kaže da je od stranačkog skupa koji je SNSD organizovao na Mrakovici, Nacionalni park „Kozara“ zaradio između 28.000 i 30.000 maraka.

Nikoletić je dodao da je dosadašnja posjeta Nacionalnom parku u istom rangu kao i prethodne godine, koja je bila jedna od rekordnih. Lane je ovu destinaciju obišlo oko 134.000 ljudi.

Prihvati notifikacije