Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ODBIJAO LIJEČENJE Serijski ubica Edin Gačić tri mjeseca proveo u Banjaluci, ono što kažu stručnjaci je ZASTRAŠUJUĆE

Hronika
Autor:

Foto: Facebook/screenshot

Višestruki ubica Edin Gačić je nakon izlaska iz bihaćkog zatvora skoro tri mjeseca proveo u Banjaluci, gdje nije napravio nijedan bezbjednosni problem, saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, on je na području Banjaluke prvo živio u kući u prigradskom naselju, odakle je potom izbačen.

Naš sagovornik ističe da je imao i stan u centru Banjaluke, koji je prodao i potom otišao u Federaciju BiH.

– Riječ je o veoma bolesnom i opasnom čovjeku, koji je spreman na sve. Da nadležne institucije u Srpskoj nisu reagovale pravovremeno i maksimalno profesionalno, ko zna šta bi bilo kod nas – rekao je sagovornik Srpskainfo, koji je bio uključen u slučaj “Gačić”.

U procesu rehabilitacije je bio zaposlen u jednoj nevladinoj organizaciji, gdje je takođe radio skoro tri mjeseca i nije napravio nijedan incident.

Prema riječima našeg sagovornika, s Gačićem su morali raditi profesionalci, jer je po njegovom ponašanju bilo očigledno da bi mogao ponovo nekog ubiti.

Radnici Centra za socijalni rad Banjaluka skoro svakodnevno su imali sastanke s Gačićem i na sve načine pokušavali da ga rehabilituju.

– Tokom prvih razgovora s Edinom predočene su mu naše nadležnosti i objektivne mogućnosti sa kojima raspolažemo, što je on bez pogovora i s razumijevanjem prihvatio. Naročito mu je istaknuta mogućnost pružanja podrške u eventualnom liječenju, što je on energično odbijao, tvrdeći da je oduvijek bio zdrav, i fizički i mentalno – rekli su u Centru za socijalni rad.

Dodali su da im se posljednjih mjesec dana obraćao rjeđe, odnosno jednom sedmično, a i kad bi došao djelovao je zadovoljno, naglašavajući da je prilično samostalan u svakom smislu.

– Nakon prodaje stana predočio nam je svoje planove o selidbi i zahvalio se na “profesionalnom odnosu i ukazanoj pomoći” – istakli su u CSR Banjaluka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO