Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OGLASIO SE MINISTAR “Beba pronađena pored kontejnera stara samo TRI SATA”

Hronika
Autor:

Foto: Shutterstock

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević povodom potresne vijesti o napuštenoj bebi u Kučevu, saopštio je da je zdravstveno stanje mališana stabilno i da će resor kojim rukovodi uraditi sve što može kako bi se dijete zbrinulo na najbolji mogući način.

– Radi se o muškom djetetu starom tri sata koje je nađeno pored kontejnera. Ono što je najbitnije dijete je zdravo i smješteno je u bolnicu, njegovo zdravstveno stanje se prati iz sata u sat, ali sve činjenice govore o tome da je stabilno. Dijete će svakako biti zbrinuto, Centar za socijalni rad je preuzeo sve svoje nadležnosti da vidi da to dijete bude smješteno za početak u ustanovi, a kasnije i u hraniteljskoj porodici – poručio je Đorđević.

On je uputio još jedan apel roditeljima da ne ostavljaju svoju djecu napolju, jer time mogu da ugroze njihov život.

Kako je istakao, ukoliko imaju poteškoća mogu uvijek, 24 sata da se obrate centrima za socijalni rad, koji će svakako pružiti adekvatnu pomoć.

– Ministarstvo je tu uvijek da pomaže, i kada je ovo dijete u pitanju, kao sa svakim prošlim djetetom učiniti sve da pomogne i da to dijete bude zbrinuto, a ja kao ministar ću vrlo brzo i otići u Kučevo i posjetiti ovu bebu – zaključio je Đorđević.

Novorođenče muškog pola pronađeno je jutros pored puta u selu Ceremošnja kod Kučeva. Bebu je pronašao meštanin kada je krenuo da baci đubre, odmah je odvezeno u DZ Kučevo, a potom u Opštu bolnici u Požarevcu.

Tu je odmah pregledano, kako je izjavio v. d. direktora Opšte bolnice Požarevac Danko Nikolić, dječak je rođen u terminu, težak je 2,6 kilograma.

– Opšte stanje bebe je dobro, funkcije su vitalne. Ustanovljena je blaga hipotermija (snižena temperatura) i blaga cijanoza (crvenilo ekstremiteta), što je posljedica hladnoće – rekao je za RTS Danko Nikolić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO