Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OGRAĐUJEM SE OD OVOG ČINA” Komšić tvrdi da je Dodikov izvještaj Vulinu PONIŽAVAJUĆI

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je ponižavajućim današnji izvještaj predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

– Nevjerovatno je da predsjedavajući Predsjedništva BiH podnosi izvještaj običnom ministru odbrane druge države, koji ga je danas verbalno potapšao i pohvalio za blokiranje i odbijanje rješenja migrantske krize u Bosni i Hercegovini. Kao član Predsjedništva, ograđujem se od ovog servilnog i nedostojnog čina. Dok je bio predsjednik manjeg entiteta BiH, donekle se mogla shvatiti ovakva praksa da bespogovorno sluša predstavnike srpske vlasti, ali je vrijeme da nauči da je sada dio kolektivnog šefa države. Očito je da ćemo o sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata iz Srbije morati detaljnije razgovarati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem – rekao je Komšić, prenose Vijesti.

Kako je naveo Komšić, umjesto da sprečava ilegalni prijelaz migranata u BiH, srpski ministar odbrane daje sebi za pravo da komentariše odluke Predsjedništva BiH o upotrebi Oružanih snaga.

– Da Vučićev ministar i zaista radi svoj posao i sprečava ilegalni prelazak migranata iz Srbije u BiH, uopšte ne bi bilo potrebe da se razmatra angažman Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom, niti bi ikada kolegi Dodiku palo na pamet da prvi predloži nešto poput toga – smatra Komšić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO