Regioni

Oko 1.000 sijalica na području Sokoca biće zamijenjeno LED rasvjetom

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i ovlašteni predstavnik firme “K-inel” iz Istočnog Sarajeva Vlado Četković potpisali su ugovor za rekonstrukciju javnog osvjetljenja ove opštine u okviru kojeg će biti zamijenjeno oko 1.000 sijalica LED rasvjetom.

Oko 1.000 sijalica na području Sokoca biće zamijenjeno LED rasvjetom
FOTO: DEJAN BOŽIĆ / RAS SRBIJA

Bjelica je rekao novinarima da je ova opština 2016. godine pokrenula proces za realizaciju ovog projekta, da je okončan postupak javnih nabavki u vezi sa javnim osvjetljenjem na području ove opštine i da je dobijena saglasnost resornog ministarstva.

On je napomenuo da ova opština nije u mogućnosti da se kreditno zadužuje tako da će obaveze koje proističu iz ovog ugovora isplaćivati po osnovu redovnih sredstava ove opštine, odnosno sredstava koja se dobiju uštedom energije u vezi sa javnim osvjetljenjem jer će mjesečna potrošnja biti manja.

Prema njegovim riječima, dobijena je kvalitetna oprema i biće postavljeno javno osvjetljenje tamo gdje ne postoji, a nastojaće se da se dođe i do prigradskog naselja Puhovac, te nekih gradskih dijelova gdje je osvjetljenje potrebno.

Četković je izjavio novinarima da ugovor o javno-privatnom partnerstvu obuhvata upravljanje javnom rasvjetom na teritoriji ove opštine i trebalo bi da bude završen u roku od 90 dana.

On je naveo da će realizacijom ugovora ova opština dobiti efikasan i održiv sistem javnog osvjetljenja koji je najveći u istočnom dijelu Republike Srpske i obuhvata rekonstrukciju rasvjete, odnosno zamjenu postojećih LED svjetiljkama.