Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Okrugli sto i radionica za roditelje povodom Međunarodnog dana borbe protiv DJEČJEG RADA

Banjaluka
Autor:

Foto: Profimedia

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv dječjeg rada, udruženje „Nova generacija“ i banjalučki Centar za socijalni, organizuju čak tri događaja u gradu.

Okrugli sto sa temom djece u riziku, problema sa kojima se susreću u obrazovanju i resursima koje Banjaluka kao lokalna zajednica pruža ovakvoj populaciji, biće održan u srijedu 12. juna. Za učešće u okruglom stolu su pozvani predstavnici i stručni radnici relevantnih osnovnih i srednjih škola iz Banjaluke, predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture, kao i drugih vladinih i nevladinih organizacija i institucija koji se u praksi sa ovom populacijim i njihovim problemima najčeće susreću.

– Cilj okruglog stola je predstaviti resurse i programe koji za ovu populaciju postoje u gradu u ovom momentu predstavnicima škola kako bi olakšali komunikaciju kao i sam rad sa djecom u riziku. Dodatni fokus će biti usmjeren na  nove stručne programe koji su razvijeni ili se razvijaju – poričili su organizatori.

Pored promocije dostupnih resursa, jedan od osnovnih ciljeva će biti razmjena mišljenja i iskustava o izazovima sa kojima se ova populacija susreće.

Za četvrtak je planirana radionica za roditelje u Centru sa ciljem predstavljanja resursa i programa koji su za njih dostupni. Poseban akcenat će biti stavljen na program jačanja porodica.

Radionica za djecu sa ciljem učenja i podizanja svijesti o problemu dječijeg rada u prostorijama Dnevnog centra za djecu u riziku biće održana u petak, 14. juna.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO