Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OKUPIĆE PREDSTAVNIKE VISOKE MONETARNE POLITIKE BiH domaćin sastanka konstituence Svjetske banke i MMF

Biznis
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Bosna i Hercegovina biće domaćin narednog sastanka konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koji će se održati u Sarajevu u junu 2020. godine, najavljeno je na redovnom sastanku Holandsko-belgijske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu.

Sastanku na kojem su predstavnici država članica konstituence razgovarali o ekonomskom razvoju i finansijskoj stabilnosti zemalja članica ove grupe, prisustvovao je i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Foto: Savjet ministara/RAS Srbija

Zvizdić je rekao da će organizacija sastanka konstituence u Sarajevu, nakon vrlo uspješno održane konferencije EBRD-a u maju ove godine, biti još jedna prilika za okupljanje predstavnika visoke fiskalne i monetarne politike u zemljama članicama konstituence kako bi razmijenili mišljenja i razgovarali o MMF-u i politikama i programima Svjetske banke.

– Uvjeren sam da će sastanak konstituence doprinijeti dodatnom jačanju naše dobre saradnje. Radujem se što ćemo vas dočekati u Sarajevu u junu 2020. godine – rekao je Zvizdić prisutnima.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Holandsko-belgijsku konstituencu, osim BiH, čini još 14 zemalja: Jermenija, Bugarska, Belgija, Kipar, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Luksemburg, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Holandija, Rumunija, Ukrajina i Crna Gora.

Sastanku konstituence je prisustvovao i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO