Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ONLAJN KONCERT Andrea Bočeli nastupa u milanskoj katedrali

Kultura
Autor:

Foto: Szilard Koszticsak/EPA

U nedjelju 12. aprila, italijanski tenor i muzička ikona Andrea Bočeli prirediće solo koncert u istorijskoj milanskoj katedrali Duomo, a izvedba će biti praćena lajv prenosom putem Jutjuba.

Poziv za ovakvim nesvakidašnjim i emotivno posebnim nastupom stigao je od strane milanskog gradonačelnika Đuzepea Sale, a sam koncert nosi simbolični naziv „Music For Hope“ te predstavlja snažnu poruku ljubavi i nade kako Italiji, tako i čitavom svijetu. Prateći mjere nadležnih institucija, u katedrali neće biti prisutna publika, dok će Bočelija u izvedbi pratiti Emanuel Vianeli za orguljama. Za koncertnu izvedbu pomno su odabrane kompozicije, ovom prigodom aranžirane za glas i orgulje, a među njima će biti izvedene i „Ave Maria“ i „Santa Maria“.

– Vjerujem u snagu zajedničke molitve; vjerujem u katolički Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji je trenutno potreban svima, bez obzira bili vjernici ili ne. Zahvaljujući muzici i tehnologiji, ovim putem će se moći povezati milioni ljudi širom svijeta i pružiti podršku – otkriva Andrea Bočeli i dodatno poruku usmjerava svojim sunarodnicima.

– Hrabri i proaktivni Milano, kao i čitava Italija će ovime biti i pokretačka snaga mnogima te će biti neponovljivo iskustvo svjedočiti ovom izuzetnom momentu u katedrali Duomo – rekao je on.

Početak koncerta je zakazan za 19.00 časova po našem lokalnom vremenu, a publika širom svijeta moći će uživo pratiti putem Jutjub kanala Andree Bočelija, piše Muzičkazona.ba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO